Gyümölcs püré gyártó gép - magas cukortartalom

A magas cukortartalmú gyümölcspürék gyártása és termékfejlesztése során a kombinált berendezések alkalmazása gyorsíthatja a termelés folyamatát.
A magas fruktóztartalmú termékek feldolgozása nagy pontosságú hőmérséklet szabályozást igényel, ahhoz, hogy biztosítani lehessen, hogy a termék tulajdonságai – minősége, íze – ne sérüljenek. Az automatizálás lehetővé teszi a receptek tárolását, és előhívását, továbbá gyors fűtést, hűtést tesz lehetővé, növelve ezzel a termelés hatékonyságát és minőségét. Erre kiválóan alkalmas a gyümölcs püré gyártó gép.

Teljes körű megoldás a gyümölcspürék kezelésére, innovatív tulajdonságokkal és könnyű kezelhetőséggel

A Roboqbo cég Qbo szériája tökéletes választás gyümölcspürék gyártására, gyártmányfejlesztésére, bármilyen kapacitással, a laboratóriumi mennyiségektől egészen a nagy-volumenű gyártásig. A lehetséges mennyiségek 8-500 l tartományban választhatók.
A Qbo széria tagjai könnyen kezelhetők, a 1,1” érintőképernyős vezérlő panel segítségével. A vezérlés a Roboqbo által tervezett software-t használja. A rendszer alkalmas a gyártási receptek elmentésére, majd azok ismételhetőségére.

A berendezés tökéletesen zárt és tömített, így használata mind vákuum, mind pedig túlnyomás alatt lehetséges. Ez teszi lehetővé a gyors hőkezelést anélkül, hogy a termék ízanyagai, textúrája sérülne a folyamat során, így biztosítható a végtermék minősége. Az egység hatékony, beépített gőzfejlesztővel rendelkezik, a kondenzátumot újra-hasznosítja, ennek köszönhető az energiatakarékos termelés. Ez az úgynevezett „APS” (Advanced Power Steam) egység tökéletesen zárt, nem igényel karbantartást. Megbízható még extrém körülmények között is, gyors főzést biztosít, köszönhetően az APS fűtési rendszernek, emellett a készétel megőrzi az összetevők ízét, tápértékét és egyéb tulajdonságait. A dupla-köpenyes tartály egészen 120˚C-ig fűthető, és hűtésre is alkalmas a beépített vizes hűtőrendszernek köszönhetően. Így a készétel hőkezelése gyors, kész a csomagolásra, illetve a gyártás további technológiai lépéseire. Nagy-pontosságú hőmérsékletszabályzás alkalmazható, beleértve a gyors felfűtést 120°C-ig, valamint a vezérelt hűtési folyamatot. Opcionálisan extra hűtési funkció is kialakítható. A teljes rendszer tökéletesen zárt és tömített, így mind vákuum, mind pedig túlnyomás alatti hőkezelés is lehetséges, még a különleges gyümölcs pürék és más, magas fruktóztartalmú termékek esetében is.

A tisztítás és karbantartás egyszerű az automatizált CIP rendszernek köszönhetően, mely vezérelt mosási programokat tesz lehetővé. A külső tisztítás különálló gőz-fúvókával végezhető el.

Gyümölcs püré gyártó gép előnnyök:

  • A kompakt kialakításnak köszönhetően önálló egységként alkalmas bármilyen gyümölcs-püré kezelésére
  • A rendszer kiválóan alkalmas gyártási receptek elmentésére, majd azok ismételhetőségére, a kezelés egyszerű az érintőpanel segítségével
  • A teljes berendezés INOX 316L minőségű, rozsdamentes anyagból készül, így megfelel az élelmiszeripari, higiéniai elvárásoknak, és a stabil szerkezet követelményeinek
  • A gyors hőkezelési folyamatnak köszönhetően a termék megőrzi tulajdonságait: minőségét, összetevőit, ízét és textúráját.
  • A kapacitások széles skálája elérhető, így Ön a gyártási folyamataihoz legmegfelelőbb berendezést tudja kiválasztani

 

Roboqbo s.r.l.(http://www.roboqbo.com/en/company/) is on the market since more than 30 years and is one of the leading companies worldwide for industrial cutter and food processing system manufacturing.