Gyöngymalom száraz közegekhez

Gyöngymalom száraz közegekhez: Egy függőleges tengelyű malom, száraz közegekhez, amit ultrafinom szemcsék előállítására használnak. Ezek lehetnek ásványi töltőanyagok, mázanyagok és nem ásványi, kemény anyagok.

Magában foglal egy hengeres őrlő-kamrát, amit néhány milliméter átmérőjű őrlő gyöngyökkel töltenek fel.

Ideális az ásványi töltőanyagok, mázanyagok és nem ásványi, kemény anyagok őrlésére

A Hosokawa Alpine ATR-típusú, függőleges tengelyű malma egy hengeres őrlő-kamrából áll, ami kettős malomburkolattal rendelkezik, így téve lehetővé a képződő hő elvonását, vízhűtés segítségével. Az őrlőkamrát néhány milliméter átmérőjű őrlőgyöngyökkel töltik fel, ezek végzik az aprítási folyamatot.

Az őrlő gyöngyök kis mérete miatt a beadagolt anyag szemnagysága nem haladhatja meg a 100 µm méretet. A keverőtengely a keverő-karokkal belemerül az őrlendő anyagba és az őrlő gyöngyökbe, és ezt lassan körbe forgatja egy fogaskerék áttétellel épített meghajtómotor.

A malom jellemző felhasználása: ásványi töltőanyagok, mázanyagok  és nem ásványi, kemény anyagok őrlése. Példák: mészkő, kvarc, cirkón homok, púder, kerámia színezékek és szemcsék, titán dioxid, stb.

Gyöngymalom száraz közegekhez előnyei:

  • Száraz közegű őrlőmalom, ahol a termék finomsága: 80% <2µm és nagy a fajlagos felülete.
  • A legmagasabb, elérhető finom frakció arány: akár 90% < 2 µm, egy beiktatott osztályozási művelettel.
  • Masszív felépítés.
  • Az őrlő-közeg kopása kismértékű, a berendezés alacsony üzemeltetési költségű.
  • Rendkívül hosszú üzemi élettartam, alacsony karbantartási költség.

Hosokawa Alpine (www.hosokawa-alpine.com), porok előállítására alkalmas aprító technológiákat kínál, porok, szemcsés anyagok és ömlesztett anyagok előállítására, malmoktól és osztályozóktól komplett, kulcsrakész rendszerekig. K&F és laboratóriumi alkalmazások, valamint ipari termelés. Testre-szabott megoldások porok és szemcsés anyagok feldolgozására a vegyiparban, festék és pigmens gyártáshoz, ásványi nyersanyagok és fémek, gyógyszerek és kozmetikai készítmények, élelmiszerek és állati takarmányok előállítása, gyártása és ipari hulladékok újra hasznosítása céljából.