Gyógyszer por granuláló

Gyógyszer por granuláló: a gyógyszergyártó granulálókat gyakran használják aktív anyagok keverékeivel, amiket granulátummá dolgoznak föl, amit tömörítés néven is ismernek.

Gyógyszer por granuláló

A Hosokawa Alpine, Pharmapaktor® sorozata (Pharmapaktors L, K és C 250) sorozatait aktív anyagok keverékeinek granulálására használják.

Ebből a célból, a port először pelyhekké/pelletekké sajtolják. Ezeket, gyakran, a pehely-törővel törik granulátummá.

A tömörítés (száraz granulálás) alatt a por összenyomását értik, két, egymással  ellentétes irányban forgó, szinkronizált henger között. A port, az ellentétes irányban forgó hengerek közé szabályozottan adagolják be. Itt, létrejön az anyag szemcséi közötti adhéziós erő, a hengerek közötti magas nyomás következtében.

A granulátum kapszulába vagy tasakba töltéséhez a granulátumot portalanítani kell egy szitáló gépben. A kiszitált finom anyagot közvetlenül visszaadagolhatjuk a Pharmapaktor berendezésbe.

Hosokawa Alpine (www.hosokawa-alpine.com), porok előállítására alkalmas aprító technológiákat kínál, porok, szemcsés anyagok és ömlesztett anyagok előállítására, malmoktól és osztályozóktól komplett, kulcsrakész rendszerekig. K&F és laboratóriumi alkalmazások, valamint ipari termelés. Testre-szabott megoldások porok és szemcsés anyagok feldolgozására a vegyiparban, festék és pigmens gyártáshoz, ásványi nyersanyagok és fémek, gyógyszerek és kozmetikai készítmények, élelmiszerek és állati takarmányok előállítása, gyártása és ipari hulladékok újra hasznosítása céljából.