A granola alapú receptek összetevőinek gondos kezelése biztosítja az optimális minőséget. A különlegesen kialakított granola keverő használata a kiinduló pont a gyártósorban, amely biztosítja a tökéletes keverést, javítja a minőséget és megvédi az ízeket és a termék állagát.
A Baker Perkins cég által ajánlott Granola Mixer kulcsfontosságú kiindulópont kiemelkedő minőségű granola gyártósorok számára. A kiindulópont az összes száraz összetevő alapos, mégis kíméletes előkeverése az egyenletes végtermék biztosításához. A Granola Mixerben egy spirális szalagkeverő kíméletesen keveri a száraz alapanyagokat, ezáltal megőrzi a megjelenésüket és állagukat. Zab, más magvak és szárított gyümölcsök mind összekeverhetők.
A száraz keverék ezután olajjal és cukorral van összekeverve, egyenletes masszává. A keverés után továbbítjuk a mért betápláló egységbe, hogy állandó vastagságú lapot képezzünk, amely a gyártósorra küldhető. A Granola Mixer nagy, berácsozott nyílású pneumatikusan működtetett tolózárral van felszerelve.
Az egység tervezésének alapgondolata a higiénia, és ennek megfelelően rozsdamentes acélból készül. A pengék hegesztettek, hogy elkerüljék a termék adagolódási helyeket és a tisztítást szolgáló nyílások vannak kialakítva.
Az opciók széles tartománya érhető el, többek között megerősített pengék a merevebb masszákhoz, fűtő és hűtő köpenyek, további folyadékokat befecskendező pontok és más megoldások.
Baker Perkins (https://www.bakerperkins.com) supplies technology for the bakery, biscuit, confectionery, snack and breakfast cereal sectors, The company’s production machines are based on over 100 years of experience in the field.