Golyósmalom

Vízszintes tengelyű golyósmalom: ha nagy finomságú végtermékekre van szüksége, amelyek jó áramlási tulajdonságokkal, szűk szemnagyság eloszlással rendelkeznek, egy vízszintes tengelyű gyöngymalom lehet az  Önnek megfelelő megoldás. A berendezést gyakran használják nedves anyagokhoz, mint vegyszerek, élelmiszerek, fémek, pigmentek és festékek.

Szemcsék folyamatos, nedves őrlése mikron alatti mérettartományba

A Hosokawa Alpine AHM-típusú gyöngymalma, egy vízszintes tengelyű, hengeres kialakítású őrlő-kamrából áll, ami sokoldalúan használható a nedves szemcsék mikron alatti tartományba őrléséhez. Ezt a vízszintes elrendezésű őrlő-kamrát olyan, különösen jó áramlási tulajdonságokkal rendelkező szuszpenziók előállításához tervezték, ahol éles szemnagyság szerinti eloszlásra és a végtermék nagy finomságára van szükség.

A berendezés működése egyszerű: vízszintes hengert feltöltik az őrlőközeggel, valamint az őrlő anyaggal. A malom szakaszos és folyamatos üzemeltetésre egyaránt alkalmas, a laboratóriumitól az ipari méretig rendelkezésre áll.

Alkalmazási területek: vegyszerek, ásványok, PCC, kerámiák, élelmiszerek, fémek, pigmentek, festékek (nagyüzemi előállítása), nano szemcsék, abrazív anyagok, gyógyszerek (laboratóriumi előállítása). Ez a malom alkalmas kis mennyiségű termékek előállítására, vagy fejlesztési  kísérletekhez, továbbá a nanotechnológiai felhasználásra. Rendkívül kicsi gyöngyöket (< 0.2 mm) használhatunk, és előállíthatunk mikron alatti szemcsenagyság tartományú szuszpenziókat, amelyeknek a stabilitása ez után vizsgálható.

A vízszintes tengelyű golyósmalom előnyei

  • Zárt, vízszintes gyöngymalom, gyártósori vagy önálló üzemeltetéshez.
  • Univerzális felhasználhatóság.
  • A rotor és a malomház modul-rendszerű kialakítása lehetővé teszi a kopás ellen védő elemek egyszerű cseréjét.
  • A szétválasztó elem cseréje a malom leürítése nélkül lehetséges.
  • Egyszerű hozzáférés a tisztításhoz és szervizhez.

Hosokawa Alpine (www.hosokawa-alpine.com), porok előállítására alkalmas aprító technológiákat kínál, porok, szemcsés anyagok és ömlesztett anyagok előállítására, malmoktól és osztályozóktól komplett, kulcsrakész rendszerekig. K&F és laboratóriumi alkalmazások, valamint ipari termelés. Testre-szabott megoldások porok és szemcsés anyagok feldolgozására a vegyiparban, festék és pigmens gyártáshoz, ásványi nyersanyagok és fémek, gyógyszerek és kozmetikai készítmények, élelmiszerek és állati takarmányok előállítása, gyártása és ipari hulladékok újra hasznosítása céljából.