Gabona extruder - ipari méretű gyártáshoz

A formázott és töltött extrudált reggeli és gyorsételek rendkívül népszerűek a fogyasztók körében, bár a megbízhatóan kiváló minőségben való gyártásuk nagy méretekben összetett és kevésbé hatékony lehet. Egy eredetileg a célzottan magas színvonalú termelésre tervezett gabona extruder, költségcsökkentés mellett képes megbízható minőséget előállítani.

Jobb minőség és termelési rugalmasság kettős csigás extruderrel

A Baker Perkins cég által ajánlott SBX Master Gabona extruder -t célzottan kiemelkedő minőségű extrudált reggeli gabonafélék gyártására tervezték. Integrált kialakítása lehetővé teszi aromák és színező anyagok könnyű hozzáadását, így az SBX Master összetett többféle adalékot tartalmazó prémium termék, hasonló képpen megszokott termékek, mint puffasztott kukorica golyók, magos gyűrűk és más formázott termék előállítására.

Az SBX Mastert a rugalmasság érdekében alakították ki. A modul rendszerű hengerrel be lehet állítani az extrudernek az adott termék követelményeihez illesztett hosszát a legjobb minőség eléréséhez. A finom extrudált pelyhek előállításához fejlett kiegészítések, mint szuper hűtés is elérhető.

A felhasználóbarát, grafikus megjelenítéssel működő HMI (ember – gép interfész) segítségével érhetők el a beállítások, a recept kiválasztás és a teljes körű monitorozás. A nyitott keretes kialakítás lehetővé teszi, hogy a gép minden része könnyen hozzáférhető a tisztításhoz és karbantartáshoz. Váltóáramú motorokat használ, amelyek nem igényelnek karbantartást és kisebb a fogyasztásuk, mint egyenáramú megfelelőiknek.

Másik költségcsökkentő szempontja az SBX Master kialakításának a gyors termékváltás képessége. A vágókések pengéit gyorsan ki lehet cserélni az extruder teljes leállítása nélkül, és teljesen automatizált indító és leállító ciklusok vannak beprogramozva a termékváltás veszteségének minimalizálása érdekében.

Gabona extruder előnyei:

  • Kiemelkedő minőségű extruder, akár 2300 kg/óra teljesítményű gyártósorhoz
  • Alkalmas az alapfeladatokra és a több összetevőből álló prémium termékekhez is
  • Költségkímélő, a hatékony motoroknak, a minimális veszteségnek és a gyors termékváltásnak köszönhetően
  • Modul rendszerű kialakítás minden termék típushoz a megfelelő beállítást teszi lehetővé, javítva a minőséget
  • A nagy nyomatékú hajtómű reteszelt tengelyekkel hosszú élettartamot biztosít

 

 

Baker Perkins (https://www.bakerperkins.com) supplies technology for the bakery, biscuit, confectionery, snack and breakfast cereal sectors, The company’s production machines are based on over 100 years of experience in the field.