Függőleges dagasztógép

Függőleges dagasztógép: az erősen viszkózus, magas szilárd anyag tartalmú termékek előállítása gyakran előnyösebb dagasztó eljárásokkal, mint a hagyományos sajtolással, mert egyenletesebb diszperziót kaphatunk, rövidebb idő alatt.  A versenyképes gyártóknak szabályozható dagasztó eljárásra van szükségük, aggodalmat nem okozó tömítésekkel és megfelelő szintű automatikus üzemeltetéssel, ez a berendezés jól líméli a (közmű) számlákat.

Erősen viszkózusabb termékek jobb keverése, kevesebb idő alatt

Az IKA, Planetron HKV berendezése, egy strapabíró, függőleges elrendezésű dagasztógép, két dagasztólapáttal.  A keverőlapátok felső rögzítése és meghajtása lehetővé teszi, hogy egyetlen tömítés se kerülhessen soha érintkezésbe a termékkel.  Ezek a gépek kíváló dagasztási és diszpergálási eredményekkel rendelkeznek, az egymásba bekeverő dagasztólapátoknak köszönhetően.  Az egyik lapát a másik körül, keringő mozgást végez, míg a két lapát, együttesen, szaggató hatást fejt ki, nagy nyomásváltozásokat és nyíróerőket kifejtve a feldolgozásban lévő anyagra.  A gépet meghajtó, áttételi művel szerelt motor változtatható frekvenciás meghajtást ad, lehetővé téve a keverőlapátok fokozatmentes sebességszabályozását, ezáltal a felhasználó pontosan szabályozhatja az eljárást és a jobb eredményeket.  A HKV sorozat valamennyi keverőedénye fűthető vagy hűthető.  A rendelkezésre álló egységek munkatérfogat-tartománya: 0,5 to 1.600 liter.

A függőleges dagasztógép előnyei

  • Magas viszkozitású termékek intenzív dagasztása és diszpergálása.
  • Rövidebb feldolgozási idő, jobb termék-minőség.
  • Dagasztó lapátok sebességének fokozatmentes szabályozása.
  • Valamennyi tömítés a termék fölött helyezkedik el, érintkezés nélkül.
  • Automatizálás, a vevő igényei szerint, lehetséges.

Világszerte vezető laboratóriumi berendezéseire építve, IKA Process (http://www.ikaprocess.com/), a diszpergáló gépek, homogenizálók, keverők, sugár-áramú keverők és dagasztógépek, egy játékszabályokat megváltoztató gyártója.