Karamell főző gép

A karamell termékek gyártása pontos és következetes főzést igényel, és az eszköz kiválasztását gondosan a termék típusához és minőségéhez kel igazítani. A hagyományos karamell főző gép -ek rugalmatlanok lehetnek, amikor meghatározott igényeket kell kielégíteniük. Egy modul rendszerű karamell rendszer, amely a felhasználói igények alapján van összeállítva, javítani fogja a termékminőséget és növeli a cukrászati gyártósorok hatékonyságát.

Modul rendszerű karamell főző gép, eljárási és teljesítmény opciókkal

A Baker Perkins cég Carablend nevű moduláris karamell főző berendezései lehetővé teszik a felhasználó igényeinek megfelelő helyes rendszer pontos meghatározását. Például lehet úgy szabni a Carablend berendezést, hogy prémium hagyományos karamell terméket kis mennyiségben állítson elő, vagy, hogy kiváló minőségű rezsihordozó terméket, nagy mennyiségben. A karamell alkotórészek széles tartománya feldolgozható vele, azok is, amelyek nagy arányban tartalmaznak tejet és zsírokat.

A Carablend rendszer egy vízszintes tengelyű kapart felületű hőcserélő köré van felépítve. A kaparónak változtatható sebességű meghajtása van, hogy a teljesítmények széles tartományát ellássa, és előre, hátra is foroghat, ami kivételesen alapos átkeverést, ezzel kiváló minőséget biztosít.

A főző egységen kívül a felhasználó meghatározott igényeinek megfelelő eljárási egységet lehet választani. A TCB Carablend eljárás karamellek és karamell szirupok főzésére használatos kis és közepes méretekben. A főzés és karamellizálás egyidejűleg történik, és a végterméknek a hagyományos karamellek „házilag készült” vonzereje van. Másrészt az EC Carablend eljárás teljesen független vezérlést lát el a főzésen és a karamellizálás fokozatain – erre van szükség, amikor nagy átbocsátás kívánatos kiváló minőség és rugalmasság mellett.

A Carablend moduláris koncepciója azt jelenti, hogy mindegyik rendszer tartalmazza a Baker Perkins Autofeed teljesen automatizált súlymérő és keverő rendszerét a minőségi pép készítéséhez. Tároló tartályok folyamatosan betáplálják az egész rendszert, és az előfűtő folyamatosan oldja vagy előfűti a szirupokat a főzés és karamellizálás előtt, akár a TCB, akár az EC eljárást választottuk.

Előnyei:

  • Jó minőségű modul rendszer, ami a felhasználó meghatározott követelményeihez igazítható
  • Használható kis méretekben „házi készítésű” hatású prémium karamell termékekhez
  • Az alapanyagok és receptek széles tartományához alkalmazható, köztük prémium és rezsihordozó termékekhez
  • Tartalmazza az Autofeed alapanyag súlymérő / keverő rendszert a folyamatos termeléshez

Baker Perkins (https://www.bakerperkins.com) supplies technology for the bakery, biscuit, confectionery, snack and breakfast cereal sectors, The company’s production machines are based on over 100 years of experience in the field.