Forgódobos golyósmalom - vízszintes

Forgódobos golyósmalom: egy vízszintes, forgódobos golyósmalom, amit kemény, száraz anyagok, mint a kerámia-, üveg- és porcelániparban felhasznált  kemény ásványi anyagok és lágy, de koptató tulajdonságú anyagok feldolgozására használnak.

Ásvány-porok és kerámia alapanyagok rendkívül finom őrlése

A Hosokawa Alpine, Super Orion golyósmalmait ásvány-porok és kerámia alapanyagok rendkívül finom őrlésére használják. A golyósmalmot kemény anyagok, különösen a rendkívül finom szemcsés, < 10 µm tartományú anyagok megőrlésére tervezték, összekapcsolva egy Alpine, rendkívül finom szemnagyságú tartományban üzemelő osztályozóval.

A golyósmalmok hatalmas méretű forgódobok, amelyek térfogatának 30 és 40%-át szabadon mozgó őrlő közeggel, ebben az esetben, golyókkal töltik fel. A golyók átmérője egytől néhány centiméterig terjedő, az alkalmazáshoz igazodóan – a kisebb átmérőjű  golyók a finomabb, a nagyobb átmérőjű golyók a durvább szemnagyságú őrlési feladatok ellátásához használatosak.

A forgódobos golyósmalom előnyei

  • Ásványok rendkívül finom őrlése, összekapcsoltan üzemeltetve egy ATP osztályozóval.
  • Meghajtása fogaskoszorú – fogaskerék áttétellel történik, ahol a fogak kenése automatikusan szabályozott, támasztó fogaskerekekkel, tengelykapcsolós, nagy teljesítményű meghajtó egységgel.
  • Csapágyazás: csúszócsapágyak, állandóan forgatott olajkenéssel és hőmérséklet-szabályozással.
  • Termék leürítése állítható réseken keresztül, amik a dob kerülete mentén helyezkednek el.
  • Két részes leürítő burkolat.

Hosokawa Alpine (www.hosokawa-alpine.com), porok előállítására alkalmas aprító technológiákat kínál, porok, szemcsés anyagok és ömlesztett anyagok előállítására, malmoktól és osztályozóktól komplett, kulcsrakész rendszerekig. K&F és laboratóriumi alkalmazások, valamint ipari termelés. Testre-szabott megoldások porok és szemcsés anyagok feldolgozására a vegyiparban, festék és pigmens gyártáshoz, ásványi nyersanyagok és fémek, gyógyszerek és kozmetikai készítmények, élelmiszerek és állati takarmányok előállítása, gyártása és ipari hulladékok újra hasznosítása céljából.