Folyamatos üzemű lapátos szárító

Kifejezetten a zagyok, szűrőpogácsák, porok, paszták és granulátumok gyors szárítására fejlesztették ki. A berendezés képes rapid módon diszpergálni a beadagolt termékeket, mint például a centrifugákból származó zagyokat, vagy a szűrőkön visszamaradó pogácsákat, és az indirekt hőátadásnak köszönhetően megszárítani, így előállítva száraz porokat.

Folyamatos üzemű lapátos szárító a gyors és hatékony, közvetett szárításhoz

A Hosokawa Micron folyamatos lapátos szárítója egy fix hengeres, fűthető falú kamrából, és a benne excentrikusan elhelyezkedő keverőelemből áll épül fel. Így a keverőelem képes a saját tengelye körül forogni, valamint tangenciális irányban, a köpeny falához közeledve-távolodva. A köpeny szekciókra osztott, amelyekben a hőmérséklet egyedileg szabályozható. Így a berendezés még jobban illeszthető az adott feldolgozandó anyaghoz.

A berendezés egy szabadalmaztatott jet rotorral van ellátva, aminek köszönhetően a lapátok között injektálható valamilyen gáz, vagy folyadék, ami ezután a hengeres fal mellett képes áramlani. A folyamatos lapátos szárító három üzemelési móddal rendelkezik:

  1. Indirekt hőtranszfer, amikor a köpenyt fűtik, és ez felel a hőátadásért. Ezt a feldolgozási módot oldószerek elpárologtatására lehet használni, inert gáz bevezetéssel.
  2. Direkt hőtranszfer, amikor a berendezésbe közvetlenül forró gázt vezetnek, ami a gáz és a szárított anyag egyenáramú áramlásához vezet.
  3. A két folyamat kombinációja, aminek köszönhetően optimalizálható a felhasznált energia és csökkenthető az anyag hőmérséklete.

A lapátos szárító előnyei

  • A nagy keverőlapát sebesség miatt nagymértékű hőátadás.
  • Közel dugószerű áramlás
  • Használható visszaforgató üzemeltetéshez (pl. oldószer visszanyerése).
  • A tartózkodási idő néhány másodperc és 20 perc között változhat
  • A köpeny különböző szakaszaiban különböző hőmérsékletek állíthatóak be

Száraz és nedves porok mechaanikus és termikus keverésére, szárítására és tömörítésére szakosodott.