Folyamatos porbekeverő gép folyadékokhoz

Folyamatos porbekeverő gép: bizonyos keverési feladatok egyedi kihívásokat jelentenek, és a gyártóknak olyan berendezésekre van szükségük, amiket eme kihívások specifikus kezelésére terveztek.  Amikor egy, egy-műveletes eljárásra van szükség, és nagy szilárd anyag koncentráció szerepel a folyamatban, az összetevők gyorsan lépnek egymással reakcióba, a termék érzékeny a levegő zárványokra, vagy a szilárd anyag granulátum formában van jelen, és mechanikus törése, valamint keverése szükséges, nem minden keverőgép bírkózik meg ezzel a feladattal.  Ez egy olyan keverő berendezés, ami különösen alkalmas ezekben a nagyobb kihívást jelentő helyzetekben.

Egy, egy-műveletes keverő, diszpergáló és homogenizáló a kehéz keverési feladatokhoz

Az IKA, MHD-2000 rendszerét olyan folyamatos gyártási eljárásokhoz tervezték, amik a szilárd anyagok és folyadékok jó minőségű diszperzióját igénylik, és sérülékenyek olyan körülmények esetében, amelyek a hagyományos keverő berendezések használata során jelentkeznek.  A rendszer magába foglal két vízszintes, folyadék csatlakozást és egy függőleges, szilárd anyag csatlakozást.  A keverék folyadék és szilárd alkotóit, szabályozott módon, egy elő-keverő kamrában egyesítik, ahol a folyadék egyenletesen oszlik el, számos nyíláson keresztül jutva a rendszerbe.

Közvetlenül a keverés után, a folyékony és szilárd összetevőket a forgó-/állórész rendszer, az erős nyíróhatással létrehoz egy igen jó minőségű készterméket, ami nem tartalmaz csomókat.  Ennek a rendszernek a használata, folyamatos üzemelése révén, nagymértékben csökkenti a gyártási időt.  Kialakítása lehetővé teszi erősen viszkózus, folyékony összetevők, akár 80% szilárd anyagot tartalmazó keverékek, sőt granulátum formájú szilárd anyagok, és az eljárás során, aprítást igénylő szilárd anyagok feldolgozását is.  Az egységek rendelkezésre álló teljesítmény-tartománya: 60 – 40.000 liter per óra.

Az MHD egység különösen alkalmas olyan alkalmazásokhoz, amelyek az alábbi kritériumok legalább egyikének megfelelnek:

 • A folyamatnak nagyrészt egyetlen menetben kell történnie.
 • Legfeljebb 80%-os szilárdanyag-koncentrációt kell egy menetben bekeverni.
 • A reakció közvetlenül a keverés után következik be.
 • A folyékony fázis már nagy viszkozitású.
 • A keverési folyamathoz szükséges energia mennyiségét minimalizálni kell.
 • A szilárd anyag granulátum, és mechanikusan kell összetörni, valamint keverni.
 • A beszorult levegő mennyiségét minimalizálni kell.

A Folyamatos porbekeverő gép előnyei:

 • Három eljárási művelet egyetlen gépből:  keverés, honogenizálás és diszpergálás.
 • Zárt rendszer, ami megakadályozza a porképződést és az oldószer emisszióját.
 • Figyelemre méltó gyártási idő csökkenés.
 • Alkalmas nagy, szilárd anyagáramok kezelésére–akár 80%-ig.
 • Keverő szerszámok széles választéka áll rendelkezésre a gép, eljárásához való adaptálására.

Világszerte vezető laboratóriumi berendezéseire építve, IKA Process (http://www.ikaprocess.com/), a diszpergáló gépek, homogenizálók, keverők, sugár-áramú keverők és dagasztógépek, egy játékszabályokat megváltoztató gyártója.

Filenév Filetípus Fileméret
IKA process technology brochure.pdf application/pdf 7.64 MB