Folyamatos kakaó pörkölő vonal

Amikor csokoládét kívánunk gyártani, a kondicionált és fermentált kakaóbabot pörkölni kell, annak érdekében, hogy minél jobban kinyerjük a kakaóbab aromáit, kellemes  ízhatást eredményező komponenseit és könnyebb legyen a kakaóvaj kinyerése.

Alacsony hőmérsékleten történő kíméletes pörkölés a kíváló és egyenletes ízhatás érdekében

A Royal Duyvis Wiener (Probat Food) KR típusú pörkölője alkalmas kakaóbab és alkalizált kakaóbab töret, továbbá dió, mogyoró, tökmag és egyéb olajos magok, gyümölcsfélék pörköléséhez.

A folyamatos kakaóbab pörkölő rendszer során a kakaóbab héja védi a magbelsőt a túlpörköléstől, túlhevüléstől, ezáltal segít megőrizni az értékes pörköléskor keletkező kellemes aroma komponenseket. A pörkölési hőmérséklet  130 és 140° C előszárításhoz vagy 170-180°C-on a pörkölési folyamathoz.

A pörkölő bármilyen típusú és eredetű bab feldolgozására állítható, és a hét minden napján, 24 órában történő gyártásra alkalmas. Az alacsony pörkölési hőmérsékletnek köszönhetően a távozó levegőnek kisebb a szagkoncentrációja. A tollsütő hűtőrésszel rendelkezik, hogy a tollhegyeket a likőrőrléshez ideális hőmérsékletre csökkentse.

ELŐNYÖK SZÁMÁRA

  • Rugalmas ízfejlődés és kiváló végtermék szín
  • A pörkölés bármilyen típusú és eredetű bab feldolgozására állítható
  • Gyengéd termékkezelés
  • Alacsony karbantartás
  • Forró levegő beszívása 130-140°C hőmérsékletű előszárításhoz és 170-180°C a pörkölési folyamathoz

A kakaófeldolgozó és csokoládégyártó gépek,  világon vezető gyártója.