Folyamatos dagasztógép

Folyamatos dagasztógép: a rendkívül magas szilárd-anyag tartalommal rendelkező, erősen viszkózus anyagok hatékony keverése nehézkes lehet, és a hagyományos sajtoló (extrúder) típusú gépekkel kapott eredmények, gyakran nem kielégítőek.  A dagasztási technológiával sokkal alaposabb és intenzívebb keverés érhető el, és magasabb szilárd-anyag tartalmú keverék nyerhető.  Ez a gép, folyamatos és nagymértékben szabályozott dagasztási eljárást nyújt, ami az igényelt minőségű eredményt adja.

Folyamatos, alaposan szabályozott dagasztás, egy rugalmas gépből

Az IKA, Conterna gépe, egy több-kamrás dagasztó, amit folyamatos üzemeltetésre terveztek.  A technológia az egész világon szabadalmi jogvédelem alatt áll.  Az alapgép, hat kamrát tartalmaz, egy vízszintes blokkban elrendezve.  Mindegyik kamra két dagasztó elemet tartalmaz, amiket egy változtatható frekvenciás, váltóáramú motor hajt meg.  Minden kamrához tartozik egy függetlenül szabályozott motor.  A folyékony és szilárd összetevőket a folyamat igényei szerint vezetik be az egyes kamrákba, és a keverék kamrából kamrába halad, a forgórészek dagasztó hatása következtében.  A motor fordulatszámának és az ürítési sebességnek a beállításával, a felhasználó szabályozhatja a termék, gépben való tartózkodási idejét, a kívánt eredmény elérése érdekében.  A folyamatos dagasztó mozgás biztosítja az egyenletesen kevert termékek, és a rendkívül magas szilár- anyag tartalmú termékek előállítását. Az egységek rendelkezésre álló teljesítmény-tartománya: 80 – 4.000 kg/óra.

A folyamatos dagasztógép előnyei

  • Intenzívebb és alaposabb keverés.
  • A termék a keverőben huzamosabb és szabályozott ideig tartózkodik.
  • A hagyományos sajtolási technológiákkal szemben, magasabb szilárd anyag tartalom érhető el.
  • A gép rugalmas kialakítása, a gép átalakítása nélkül  teszi lehetővé a termékváltást.
  • A folyamatos eljárás teljesítménye nagyobb, helyigénye kisebb.

Világszerte vezető laboratóriumi berendezéseire építve, IKA Process (http://www.ikaprocess.com/), a diszpergáló gépek, homogenizálók, keverők, sugár-áramú keverők és dagasztógépek, egy játékszabályokat megváltoztató gyártója.

Filenév Filetípus Fileméret
IKA Conterna brochure.pdf application/pdf 0.46 MB