A kakaó likőr, kakaópor, cukor és lecitin keverésére és finomítására több módszert is használnak. Ezt elvégezhetjük egy vízszintes golyósmalomban és folyadék kúpos bevezetésével.
A Royal Duyvis Wiener (Probat Food), Qchoc 500 – 2500 berendezései, valódi csokoládé folyamatos bemérésére, keverésére és finomítására szolgáló sorok. Eszményi, tömör kiépítésű, házi rendszer a csokoládé-masszák, keverékek, bevonatok, terítékek és töltelékek feldolgozására.
A masszát a keverőből a Wiener golyósmalom függőleges őrlő-kamráján keresztül átszivattyúzzák. Amikor a csokoládé elérte a kívánt finomságot,a nedvesség tartalmat, az illó aminosav tartalmat és a nem szükséges ízeket eltávolítják a keverékből. A terméket először egy nagy nyíró hatású kamrába adagolják. A nyírófeszültségű eszköz átmenetileg csökkenti a keverék viszkozitását, így megnövelve a vékony-réteges elpárologtató hatásfokát.
A kakaófeldolgozó és csokoládégyártó gépek, világon vezető gyártója.