Folyadékáram mérés - szenzortechnológia

Folyadékáram mérés: számos biofolyamat estén szükséges a folyadékok pontos áramlásmérése. Erre elsősorban a folyamat nyomon követés, a rátáplálás, a szűrés, a mintavétel és sok más egyéb miatt van szükség. Egy nagypontosságú automatizált folyadékáram-mérő rendszerrel pumpák szabályozása is megoldható, ami javítja a folyamat minőségét és pontosságát.

Pontos folyadékáram mérés és automatikus pumpa szabályzás

A Flownamics gyártmányú Flow Reader berendezés egy nagy pontosságú folyadékszenzorból és egy pumpa szabályzóból áll. A Flow Reader eszköz szabadalmaztatott szenzortechnológiájának köszönhetően akár 0,01 ml/min folyadékáramok is mérhetők.

A szenzor működése során steril levegőbuborékokat injektálnak a folyadékáramba. A buborék két szenzor között halad el, amelyek között a távolság ismert, ennek köszönhetően nagy pontossággal állapítható meg a folyadéksebesség.

A mért folyadékszakasz gamma sterilizált és eldobható. Igény esetén direkt módon a folyadékúthoz hegeszthető.

A Flow Reader képes bármilyen pumpának visszajelzést adni, ami 0 . 10 V-os bemeneti jel fogadására képes, például a Flownamics FP-101-nek. Így nincs szükség a pumpák újra kalibrációjára.

Folyadékáram mérés előnyei

  • Nincs szükség manuális pumpakalibrációra, így időt spórol meg a felhasználónak
  • Nagy pontosság akár 0,01 ml/min áramlási sebességek mellett is
  • Képes bármilyen pumpát vezérelni, ami 0 – 10 V-os bemeneti jelet tud fogadni
  • Az eldobható mérőcső direkt a folyadékáramba helyezhető, nincs szükség megkerülésre

A Flownamics cég automatizált mintavevők gyártására szakosodott, hogy kielégítse a biotechnológia folyamatos, befertőződésmentes és automatizált mintavételi igényét. Termékeik segítségével akár 8 bioreaktorból valósítható meg a minták gyűjtése, majd ezen minták továbbítása különböző elemzőkészülékek fel.