Folyadék mintavevő modul a nagy sejtsűrűségű kultúrák mintázására

A folyadék mintavevő modul: az automatikus sejtmentes mintavétel megvalósítása érdekében szükséges a reaktoredények gondos folyadékkezelése. Ez a tulajdonság még fontosabbá válik a nagy sűrűségű kultúrákban vagy erősen viszkózus közegekben. Ezért a mintavevő szondák és az automatikus mintavevők összehangolásához önmagukat kalibráló folyadékvezérlő modulokat biztosítunk. Így következetes lesz a mintavétel minősége.

Automatizált mintavevők pontos folyadékkezelése

A Flownamics Seg-Mod 202 egy önmagát kalibráló folyadékmodul, ami a nagy sejt-sűrűségű tenyészeteknél használatos. Az eszköz a Flownamics a FISP szondákhoz csatlakozik az egyszer használatos folyadékútvonalon keresztül. Az ultrahangos szenzorok segítségével a Seg-Mod 202 kiszámítja a folyadék mennyiségét, így kiküszöbölhetők a viszkozitás változásból eredő pontatlanságok. A viszkozitás növekedése esetén csökkenti a folyadék áramlási sebességét, így ellensúlyozva annak torzító hatását. A Seg-Mod 202 teljesen méret-független, és úgy lett kialakítva, hogy bármely gyártó reaktoredényére rögzíthető legyen, akár laboratóriumi, akár üzemi méretben.

A folyadék mintavevő modul előnyei

  • Pontos mintavétel nagy sűrűségű/viszkozitású minták esetén
  • Az ultrahangos szenzoroknak köszönhető nagy mérési pontosság
  • Bármelyik gyártó reaktoredényével együtt használható
  • Egyszerűen telepíthető és használható

A Flownamics cég automatizált mintavevők gyártására szakosodott, hogy kielégítse a biotechnológia folyamatos, befertőződésmentes és automatizált mintavételi igényét. Termékeik segítségével akár 8 bioreaktorból valósítható meg a minták gyűjtése, majd ezen minták továbbítása különböző elemzőkészülékek fel.