Fluid szárító szélosztályozóval

Fluid szárító szélosztályozóval: a betáplált anyagot a hengeres készüléktest alján malom oszlatja szét apró szemcsékké, melyeket a forró levegő a fejben elhelyezett osztályozó kerék felé szállít. A megszáradt, könnyű szemcsék követni tudják a levegőt, míg a nehéz, nedves anyagrészek visszahullanak a malom szekcióba. A szárítás a tökéletes érintkeztetés és turbulencia folytán gyors, így az anyag rövid ideig tartózkodik a berendezésben. Az elpárologtatott oldószer tonnákban mérhető óránként.

Egységes termékminőség az osztályozó fluid szárítóban

A holland Hosokawa Micron BV Drymeister® (DMR-H) készülék család szárítói hőérzékeny anyagok kíméletes, gyors szárítását teszik lehetővé. Szűrőlepény, centrifuga nedves, pépes anyag csigaszivattyúval kerül a készülékbe, ahol apró szemcsékre oszlatja a bordás állórészben forgó turbinalapátos járókerék. A malom alá vezetjük a forró levegőt, mely magával ragadja a finomra őrölt, nagy fajlagos felületű szemcséket. A magas hőmérsékleten másodperceken belül elpárolog az oldószer, hidegen tartva a terméket és gyorsan lehűtve a szárító levegőt. A készülék fejében osztályozókerék változtatható fordulatszámmal forog, résein csak a könnyű, száraz szemcsék juthatnak át, követve a levegő útját a termékszűrő felé. A folyamat paraméterei: malom fordulatszám, osztályozó kerék fordulatszám, szárító levegő belépő hőmérséklete szabályozásával kézben tartható a végtermék nedvességtartalma és szemcsemérete.

A függőleges, hengeres Drymeister® 75%-kal kisebb alapterületet igényel mint a hagyományos szárítók, az energiafelhasználása 30-40%-kal kisebb azonos elpárologtatott nedvességre vetítve. Jellemzően nagy volumenű élelmiszer- és vegyipari termékeknél, mint a rovarölő szerek, pigmentek, vagy takarmányok gyártásánál terjedt el.

A gyors, osztályozókerekes fluid szárító előnyei

  • Finomra őrölt és egyenletes szemcseméretű végtermék.
  • Rövid tartózkodási idő hőérzékeny anyag számára.
  • Folyamatos berendezés, nagy elpárologtatási teljesítménnyel.
  • Könnyen szabályozható, rugalmas, széles nedvességtartományban hatékony.
  • Több funkció: őrlés, szárítás, osztályozás egy kompakt berendezésben

Száraz és nedves porok mechaanikus és termikus keverésére, szárítására és tömörítésére szakosodott.

Filenév Filetípus Fileméret
Brochure_ HMBV_Drying.pdf application/pdf 2.68 MB