Containment por adagoló, flexibilis

Containment por adagoló: a szállításokhoz használt zsákok megtöltése és kiürítése keverőtartályokba vagy reaktor edényekbe gyakran jelenti a szennyezések forrását. Ekkor fennáll a veszélye a kezelő személyzet káros anyagokkal való érintkezésének is.  Az ilyen események elkerülésére tett elégtelen intézkedések gyakran lelassítják a termelést, és csökkentik a nyereségességet. A tapasztalt bio-gyógyszergyártók tudatában vannak annak, hogy az általános, ipari felhasználási célra tervezett berendezések gyakran vallanak kudarcot. A biotechnológiában a merev containment szállítási megoldások gyakorta nehézkesek és nem kellően hatékonyak. A rugalmas, az iparáguknak specifikus kihívást jelentő megoldásokat felkaroló gyártók előnyt élveznek a versenytársakkal szemben.

Egy gyors és tiszta porszállító megoldás a legteljesebb containment érdekében, mind a betöltési, mind a leürítési műveletekhez

Az ILC Dover az ipar vezető gyártója a bezárt anyagmozgatási megoldásoknak, a legkorszerűbb technológiát használó ipari gyártók és végfelhasználók számára, beleértve a NASA-t is. A vállalat DoverPac rendszere megbízhatóan magas színvonalú containment-et nyújt, mind a betöltési, mind a leürítési műveletekhez.

A rendszer tartalmaz egy strapabíró műanyag zsákot, egy szívós műanyag fólia béléssel.  A bélés magába foglal egy felső csövet a bezáráshoz, a betöltés során és egy alsó csövet a bezáráshoz, a leürítési műveletnél. A szövet zsák magába foglal emelőpontokat, és fizikai  megtartást ad, megtartva a linert és a bezárt port egy szabályos és védett alakban a szállítás során.  A leürítéshez használt alsó cső 2 kisebb, oldalirányú csövet tartalmaz, ami lehetőséget ad a por minőségellenőrzés céljából végzett mintavételére, a bezárás megbontása nélkül.

A felső és az alsó csövet egyaránt kézzel rögzítik az ön ömlesztett anyagot tároló tartályához, keverő tartályához, vagy reaktor edényéhez, és az áramlás csökkentéséhez/lassításához, megállításához, és végül az eltávolításához úgy alakították ki, hogy eközben megtartja a bezártságot, a zsákon és a berendezésén belül is.  Ilyen módon a rendszer maximális containmentet nyújt a por szállítása során, egy könnyedén használható, egyszerű zsákos anyagmozgató rendszer alkalmazásával.

A Containment por adagoló előnyei

  • Rendelkezésre álló kapacitás: a 20 – 2000 literes tartományban,
  • Beépített mintavételi csövek, az anyag, bezárásának feláldozása nélküli, gyors mintavételéhez.
  • 100%-os nyomáspróba és minden rendszer átvizsgálása.
  • Nanogramm szintű containment teljesítmény, amit a jellemző, száraz poros szállító rendszerek tesztelése során értek el.
  • Az ILC által kifejlesztett, strapabíró ArmoFlex fóliából készül.

ILC Dover (http://www.ilcdover.com/),cGMP-től nanogramm szintű porok befogadására alkalmas, egyszer használatos rendszerekkel támogatja a gyógyszeripart és a bio-gyógyszeripart.