Hordó-ürítő rendszer, containment

Hordó-ürítő rendszer: Porok hordókból történő szállítása olyan feldolgozó berendezésekbe, mint reaktorok vagy malmok, poros és veszélyes körülményeket idézhetnek elő a gyártási környezetben. Forrásai lehetnek a dolgozók veszélyes anyagokkal való érintkezésének, gyógyszeripari és biotechnológiai eljárások során.  A tapasztalt bio-gyógyszergyártók tudatában vannak annak, hogy az általános, ipari felhasználási célra tervezett berendezések gyakran kudarcot vallanak. A biotechnológiában a merev, containment és szállítási megoldások gyakorta nehézkesek és nem kellően hatékonyak. A rugalmas, az iparáguknak specifikus kihívást jelentő megoldásokat felkaroló gyártók előnyt élveznek a versenytársakkal szemben.

Port tartalmazó hordók  biztonságos és egyszerű ürítése, a containment feláldozása nélkül

Az ILC Dover az ipar vezető gyártója a bezárt anyagmozgatási megoldásoknak, a legkorszerűbb technológiát használó ipari gyártók és végfelhasználók számára, beleértve a NASA-t is.  A vállalat rugalmas, containment hordó-szállító rendszere lehetőséget ad a kezelőknek a gyógyszeriparban és a biotechnológiai eljárásoknál használt hordók ürítésére, anélkül, hogy érintkezésbe kerülnének a tartalmukkal.  Ennek a berendezésnek a használatával a hordók tartalmát is megvédik a szállítás közben fellépő potenciális szennyeződésektől.

Az ILC Dover strapabíró, ArmorFlex anyagából készült containment kamrát egy megemelt, rozsdamentes acélkerethez rögzítik, felhasználó-barát gumikötelekkel. A containment kamra magában foglal egy leürítő csövet, egy hordó perselyt és 2 kesztyű perselyt, a kezelő, hordófedél és belső bélés mozgató műveleteihez, mindezt zárt állapotban.  Egy lezárt hordót helyezünk a beépített, pneumatikus hordóemelő szerkezetre, és rögzítjük a hordó perselyét.  A leürítő csövet csatlakoztatjuk a kereten lévő gyűrűhöz, amit az alatta lévő berendezéshez való illesztéshez alakítottak ki.  Ekkor a bennfoglaló kamra éppen a padló fölött helyezkedik el, ami lehetővé teszi, hogy a por, zárt térben, gravitáció hatására az alatta lévő feldolgozó berendezésbe hulljon.  Ezután a kezelő felemeli a hordót a bennfoglaló kamrához. Egy kar egyszerű mozgatásával, és a gumikesztyűket használva felnyitja a hordó fedelét.

A manuális beavatkozás lehetőséget ad a kezelőnek arra, hogy az összes port kiürítse a hordó béléséből a következő művelethez, anélkül, hogy közvetlenül érintkezésbe kerülne azzal. Amikor a hordó kiürült, annak elhasznált bélését elhelyezik benne, és a fedelet visszateszik a helyére.  Ezután a hordót visszaengedik a padlóra, és a hulladéktárolóba viszik.  A rugalmas containment rendszerben lévő csöveket záróhelyzetbe csavarják, lekrimpelik, gondoskodva arról, hogy a por ne szennyezze a környezetet. Ezt követően a containment kamrát a hulladéktárolóba viszik, és a folyamatot minden új hordó érkezésekor megismétlik.

A hordó-ürítő rendszer előnyei

  • Ergonomikus kialakítás, amit gumikötelek jellemeznek, amiket a bennfoglaló kamrához és a pneumatikus hordóemelőhöz rögzítenek.
  • Beépített kesztyű perselyek, amik lehetővé teszik a hordófedél, a krimp és a bélés manuális kezelését, az anyaggal történő érintkezés nélkül.
  • A bennfoglaló kamra teljes egészében átlátszó, rugalmas és strapabíró műanyag fóliából készül, amit ArmorFlex néven ismernek.
  • A bennfoglaló kamrából az anyag a gravitáció hatására az ön berendezésébe vagy tároló tartályába hullik.

ILC Dover (http://www.ilcdover.com/),cGMP-től nanogramm szintű porok befogadására alkalmas, egyszer használatos rendszerekkel támogatja a gyógyszeripart és a bio-gyógyszeripart.