Félüzemi őrlőberendezés (többfunkciós) , MPP

Félüzemi őrlőberendezés (Multi-Processing Plant): többféle őrlési mechanizmus szerint működő malmok cserélhetők a közös alapanyag és termék kezelő egységek használatával. A 10 kg/óra nagyságrendű kapacitás alkalmas K+F laboratóriumokban új termékek fejlesztésére vagy értékes termékek, mint például nagy aktivitású gyógyszer hatóanyagok gyártására.

Reprodukálhatóság a megbízható léptéknöveléshez

A Hosokawa Alpine többfunkciós őrlő egységével többféle őrlési mechanizmus vizsgálható félüzemi nagyságrendben az ipari méretűvé történő léptéknövelés folyamatában.

A kompakt, minden járulékos egységgel felszerelt berendezéshez spirál légsugár malom, osztályozókerékkel ellátott légsugár illetve törőelemes malom válaszható. A modulok cseréje néhány perc. Valamelyest hosszabb idő alatt csapos malom is csatlakoztatható. Ha csak az osztályozó kereket működtetjük, két szedővel anyagok éles szemcseméretbeli szétválasztására is lehetőség nyílik. Mindezeket a műveleti egységeket kiszolgálja a széles intervallumban működő csigás adagoló, az őrleményt leválasztó ciklon vagy automata szűrő és biztonsági utószűrő (HEPA).  Az egész üzemet vezérlő automatika elemei a hordasztal belsejében foglalnak helyet, a kezelő érintőképernyős felületen állíthatja be az őrlés paramétereit, majd követheti az automatikus termelés folyamatát.

A félüzemi őrlőberendezés előnyei

  • Termékkel érintkező részek szerkezeti anyaga rozsdamentes acél, Ra=0.4 – 0.8 µm felületi finomsággal a könnyű tisztíthatóság és a szennyezésmentes üzemeltetés érdekében.
  • Az osztályozókerék fordulatszáma 2000-22 000 percenkénti fordulatszám tartományban változtatható, ezáltal a termék szemcsemérete két nagyságrend intervallumban változtatható.
  • Légsugár malmokkal mikronizálás, azaz 10 µm alatti szemcseméret érhető el.
  • Robbanásbiztos üzemmód vegyipari, gyógyszeripari alkalmazásokhoz
  • FDA -engedélyezett tömítések (szilikon, EPDM, PTFE, teflon borítású elsztomerek).
  • Gyors csatlakozások (TC) egyszerű szerelhetőséget tesznek lehetővé

Hosokawa Alpine (www.hosokawa-alpine.com), porok előállítására alkalmas aprító technológiákat kínál, porok, szemcsés anyagok és ömlesztett anyagok előállítására, malmoktól és osztályozóktól komplett, kulcsrakész rendszerekig. K&F és laboratóriumi alkalmazások, valamint ipari termelés. Testre-szabott megoldások porok és szemcsés anyagok feldolgozására a vegyiparban, festék és pigmens gyártáshoz, ásványi nyersanyagok és fémek, gyógyszerek és kozmetikai készítmények, élelmiszerek és állati takarmányok előállítása, gyártása és ipari hulladékok újra hasznosítása céljából.