Felső töltőkar

Felső töltőkar: folyadékok biztonságos töltésére és leeresztésére berendezések tetejéről, pl.: tartályokból, vasúti kocsikból, ISO tartályokból, IBC-kből, stb.

Biztonságos csöpögésmentes töltés a tartály tetejéről

A KANON cég felső töltőkarjai többféle kivitelben készülhetnek. Egyszerűbb esetben, amikor párolgásra kevésbé hajlamos és nem veszélyes folyadékok töltése a cél, nyílt-körű töltést célszerű megvalósítani. Ekkor egy darab csövön keresztül, nyitott tartályfedél mellett áramlik a folyadék. Veszélyes, vagy párolgásra hajlamos folyadékok esetén zárt-körű töltés lehet a célravezető, ekkor a töltés zárt tartályfedél mellett, egy csövön történik, míg az esetelegesen képződő gőzök elszívása egy flexibilis tömlőn, vagy fix töltőkaron keresztül történik.

A töltőkarok szintérzékelővel is elláthatók, továbbá a habzás, vagy az elektrosztatikus feltöltődés elkerülése érdekében egy ejtőcső is beépíthető a töltőkarba.

A berendezést speciális tömítésekkel ellátott, csöpögésmentes csuklókkal szállítjuk. A könnyű kezelhetőségért egy ellensúly, vagy egy rugós erőtároló felel.

A felső töltőkar előnyei

  • Könnyű kezelés a beépített rugóerő tárolónak köszönhetően
  • Szerelésmentes forgócsuklók
  • Folyamathoz adaptálható

KANON Loading Equipment (http://kanon.nl/), a nemzetközi piacon, a tengeri, vasúti és közúti folyadék szállító rendszereknek első osztályú, hollandiai székhelyű beszállítója.