Felső beépítésű diszpergáló gép - tartályba

Felső beépítésű diszpergáló gép: Az IKA szakaszos diszpergálók olyan alkalmazásokhoz használatosak, ahol a hagyományos keverés nem elegendő, például emulziók és szuszpenziók előállításához. Amit egy keverő nem tud több óra alatt megkeverni, azt egy szakaszos diszpergáló néhány perc alatt képes diszpergálni. Az IKA diszpergálók hatékonysága a rotor – stator elvén alapul. A rotor nagy kerületi sebessége biztosítja a folyadékcseppek vagy szilárd részecskék aprításához szükséges nyíróerőt.

Keverés, egyszerű de biztonságos kialakítással

Az ULTRA-TURRAX® szakaszos diszpergálók 3 különböző sorozatban állnak rendelkezésre. Valamennyi modellt egyszerű, robusztus kialakítás jellemzi. Az UTC típusú gépek és az UTS típusú gyógyszeripari gépek alkalmasak nyitott vagy zárt edényekre történő telepítésre.

Az ULTRA-TURRAX® UTC egy nagy teljesítményű diszpergálógép, amelyet különböző emulziók és szuszpenziók gyártására használnak. A rotor – stator elvét alkalmazva az UTC a legalkalmasabb olyan alkalmazásokhoz, amelyek hagyományos keverési módszerekkel nem valósíthatók meg. A berendezés állórészét a tengelycsőre szerelik, és akár 5.000 mPas viszkozitású közegek feldolgozására is alkalmas. Az UTC előnyös beépítési helyei a következők: átlósan felülről, átlósan oldalról vagy függőlegesen, középtől távol.

Két különböző típusú karimával kapható: KT nyitott edényekre való szereléshez és KD zárt edényekhez. Az UTC nyitott edényekhez megfelelő padló-, fal- vagy mobil állványokkal is rendelhető.

Az ULTRA-TURRAX® UTS egy nagy teljesítményű diszpergálógép emulziók és szuszpenziók gyártásához szakaszos üzemben. A rotor -stator elvét alkalmazva az UTS a legalkalmasabb olyan alkalmazásokhoz, amelyek hagyományos keverési módszerekkel nem valósíthatók meg. Az UTS gép alkalmas erősen abrazív termékek és akár 5.000 mPas viszkozitású közegek feldolgozására.

Az UTS állórész egy szerelőkarimával és hosszabbító rudakkal csatlakozik a motorhoz. Mivel a forgó tengelytömítés közvetlenül a motor karimáján helyezkedik el, a tömítés nem érintkezik a tényleges termékkel. Az UTS gép kialakítása megfelel a gyógyszeriparban a diszperziós gyártásra vagy más iparágakban a koptató termékek feldolgozására vonatkozó előírásoknak.

Az UTS gép nyitott edényekhez padlóra, falra vagy mobil állványra szerelhető.

Felső beépítésű diszpergáló gép előnyei:

  • Egyszerű és robusztus kialakítás.
  • Diszpergáló szerszámok széles választéka teszi lehetővé a legtöbb keverési feladathoz való adaptálást.
  • Akár 10 bar nyomáson is képes működni
  • A termékkel érintkező valamennyi alkatrész rozsdamentes acélból készül.
  • Megakadályozza a levegőztetést és az örvények kialakulását
  • Akár 16 bar nyomáson is képes működni
  • Speciális anyagok használata esetén kb. 160°C-os hőmérsékleten történő működésre is alkalmas
  • Különböző méretekben kapható 50 és 6.000 liter közötti tételmennyiségekhez
  • ATEX-engedéllyel rendelkező, robbanásbiztos gépváltozatok lehetségesek
  • A gép gyógyszeripari változata is rendelkezésre áll

Világszerte vezető laboratóriumi berendezéseire építve, IKA Process (http://www.ikaprocess.com/), a diszpergáló gépek, homogenizálók, keverők, sugár-áramú keverők és dagasztógépek, egy játékszabályokat megváltoztató gyártója.

Filenév Filetípus Fileméret
IKA process technology brochure.pdf application/pdf 7.64 MB