Félautomata folyadéktöltő gép

A kézi folyamatokkal dolgozó kis és közepes gyártóknak gyakran küzdeni kell a pontatlan töltési szintekkel, ráadásul időigényes eljárásokkal.  Tudják, hogy a kapacitásnövelés egy automatizált rendszerrel költséges lehet, de nem is számíthatnak olyan teljesítménynövelésre, amelynél egy teljesen automatizált rendszer megtérülne.  Ilyenkor egy félautomata folyadéktöltő gépre való átállás könnyíti meg a kapacitásnövelést és nyújt következetes és megbízható üzemet, nagyobb teljesítménnyel.

Palackok, tégelyek, fiolák vagy tubusok töltése cserélhető kifolyókkal

Az Adelphi cég Response nevű asztali töltője sűrített levegővel hajtott térfogati elven működő töltő gép, cserélhető töltő fejekkel. Használható különböző termékekhez a gyógyszer, élelmiszer és kozmetikai iparban, olajok, gélek, krémek, szószok, mogyoróvaj töltésére. Egyedi és ikerfejes felállásban is működhet, sokféle kifolyóval, többek között a tiszta töltés érdekében csöpögést megakadályozó elzárható csonkkal.

A sokoldalú egység beállítható egyszeri vagy folyamatos működésre, teljesítménye átlagban 20 – 40 tartály percenként. A töltési sebesség a termék jellemzőinek alapján választható meg. 5-től 1000 milliliterig  lehet beállítani adagokat ± 0,25 % pontossággal, ami jobb, mint a ±1% iparági átlag.

A Félautomata folyadéktöltő gép előnyei

  • Egyszerű és biztonságos használat
  • Kis méret, kényelmesen szerelhető kis helyre
  • 316L jelű rozsdamentes acél alkatrészek, hogy megfeleljen a FDA és az élelmiszeripar higiéniai szabályozásainak
  • Gyors töltés, átlagosan 20 – 40 tartály percenként
  • Illeszkedik a különböző palackokhoz, tégelyekhez, tubusokhoz, fiolákhoz, egyszer használatos fecskendőkhöz