Fél-üzemi homogenizátor - Nagy nyomású

Fél-üzemi homogenizátor: a biotechnológiai és gyógyszeripari fejlesztések gyakran szükségessé teszik egy olyan módszer alkalmazását, ami egyszerre eredményez jó keverést, és hatékony méretcsökkentést/sejtfeltárást. Ha fél-üzemi tesztelésre kerül sor, akkor alapvető fontosságú, hogy teljes körűen tudjuk szabályozni a nyomást, így alkalmazkodva minden feldolgozott anyaghoz, valamint hogy a teszt eredményei teljes mértékben használhatóak legyenek ipari méretben is.

Nagynyomású homogenizátor, többféle konfigurációval

A DeBEE 2000 egy kompakt, fél-üzemi méretű berendezés, ami teljes körű, nagynyomású homogenizálásra képes. A felhasználó által állítható 350 – 3,100 bar-os nyomás segítségével a berendezés használható számos gyógyszeripari és biotechnológiai alkalmazáshoz, moduláris kialakításának köszönhetően pedig egyszerű a berendezés karbantartása és tisztítása. A DeBEE 2000 több változatban is elérhető, a legkisebb berendezés 30 l/h-s, míg a legnagyobb 120 l/h-s kapacitásra képes.

Ez a fél-üzemi berendezés számos opcionális kiegészítővel is ellátható, hogy minél többféle elvárásnak megfeleljen. Ilyen például a kiegészítő hőcserélő, vagy az ellenoldali nyomásszabályzó. A különböző konfigurációk pedig, mint az egyenáramú, ellenáramú, vagy dupla betáplálás, es a Dupla Jet lehetővé teszi a berendezés optimalizálását a felhasználó folyamatához. A berendezés moduláris felépítésének és a különböző konfigurációknak köszönhetően a feldolgozott anyagokra ható keverés, nyírás, ütközés és kavitáció mértéke állítható.

A DeBEE 2000-nek 3 fő alkalmazási területe létezik: stabil emulziók előállítása, sejtek feltárása és szilárd anyagok szuszpenziós méretcsökkentése.

A berendezés egy Allen Bradley PLC-vel szabályozott, amit egy érintőképernyő segítségével könnyen lehet kezelni.

A fél-üzemi homogenizátor előnyei:

  • Garantált méretnövelés a K+F léptékről ipari léptékre
  • Számos elő- és utókezelési opció
  • Moduláris konstrukció az üzemeltetési költségek csökkentésére
  • Teljes körű nyomásszabályzás
https://www.youtube.com/watch?v=wBe5iSOUkaE

A BEE International nagy nyomású homogenizátorok gyártója, amivel stabil szuszpenziók és emulziók állíthatók elő. Ezen túl a berendezéseik alkalmasak szilárd anyagok méretcsökkentésére, valamint sejtek feltárására.