Extruder előkészítő gép

Az extrudált reggeli gabonafélék népszerű és jövedelmező termékek. Azokban az esetekben, amikor kiemelkedő minőségre és nagy teljesítményre van szükség egy, előkezelés nagyon jótékony hatású lehet, lecsökkentve a főzési időt és az extruder vágáshoz tartozó energiaszükségletét. Az extruder előkészítő gép egyben szélesíti is a végső fázisban extrudálható termékek tartományát.

Gabonafélék előkezelése az extrudálás eredményének javítására

A Baker Perkins cég által ajánlott SBX Master Preconditioner a nagy volumenű, kiemelkedő minőségű gabona termékek gyártásához való. Ez az egység előmelegíti, keveri és hidratálja az alapanyagokat. A nagy sebességű keverés és a hidratálás különböző kamrákban történik, lehetővé téve a tartózkodási idő teljes ellenőrzését mindegyik folyamatban. Ez lehetővé teszi a tökéletes kezelést, a legjobb végtermék minőség eléréséhez.

Mint az extrudálás előtti recept alapos átlevegőztetése, az intenzív keverés is azt jelenti, hogy a hidratálás egyenletesebb és jobban ellenőrzött. Lehetővé teszi egyes adalékok korábbi hozzáadását a hidratálás során vagy utána az összetett prémium reggeli gabona termékeknél és gyorsélelmiszereknél.

Mielőtt az előmelegített pelletezett összetevők belépnek az extruderbe az SBX Master Preconditioner megnövelt főzési idővel csökkenti a nem kívánatos térfogatnövekedést. A protein bázisú termékek előkezelése szelídebb extrúziót enged meg, ami javítja a gabona végtermék állagát.

A termékváltással és tisztítással járó holtidő csökkentésére az SBX Master Preconditioner felszerelhető CIP permetező lándszával a gyors és higiénikus lemosás végrehajtásához. A tisztításhoz és karbantartáshoz a nyitott konstrukció ninden oldalról hozzáférést enged.

Extruder előkészítő gép előnyei:

  • A termékminőség javítása az extrudálás előtti előkezeléssel
  • Az összetevők pontos hidratálása és keverése által megőrzi a termékek állagát és ízeit
  • Gyors és higiénikus termékváltással, CIP rendszerrel csökkenti a holtidőt
  • Az előkészítés bármely fázisában adalékok keverhetők be, összetett és prémium termékekhez
  • Csökkenti a főzési időt és a vágáshoz szükséges energiát az extruderben, növeli a használható adalékanyagok tartományát

 

 

Baker Perkins (https://www.bakerperkins.com) supplies technology for the bakery, biscuit, confectionery, snack and breakfast cereal sectors, The company’s production machines are based on over 100 years of experience in the field.