Ételkonzerv autokláv

A fémdobozban, tasakban vagy más tartályban történő főzés és lezárás nagyon népszerű eljárás az íz megőrzése és a tárolhatóság tartamának kiterjesztése érdekében, nagyon sok terméknél. Bébiételektől kezdve tejtermékeken és készételeken át az állateledelekig a nyomás alatti főzés a leghatékonyabb módszer. A hagyományos ételkonzerv autokláv megoldások mégis csak az egyedi tartályokra korlátozódhatnak. Ezen túl, amikor nem hagyományos tartályokkal használják, nem hatékony a hőátadásuk, fennáll a hidegen maradt rész, vagy az odaégés kockázata. A vízbemerítés megoldás távol tartja ezeket a kockázatokat és lehetővé teszi a tartályok széles tartományának megmunkálását.

Víz alá merítő forgó retorta, konzervdobozban, befőttes üvegben, tasakokban kiszerelt élelmiszerek megmunkálására

A DFT Technology cég Automat és Rotomat sorozatú víz alá merítő forgó retortáját a minőség javítása, a termelés rugalmasságának fokozása és az élelmiszer biztonság legmagasabb szintjének biztosítása érdekében tervezték.

Az Automat/Rotomat gépek a modern csomagolási megoldások sokaságához alkalmazhatók, beleértve a tasakokat, és hajlékony tartályokat, teljesen a víz alá történő merítéssel. Ez nem csak a kivételesen egyenletes hőátadást, hanem a 100%-ban oxigénmentes kezelést is garantálja.

Nagy hatékonyságú hőcserélőket és energiatároló rendszert használva az Automat/Rotomat gépek nagyon gyorsan elérik a beállított hőmérsékletet, biztosítva a szükséges sterilizáló hatás (vagy F érték) lehető leggyorsabb elérését.

A Rotomat sorozat a forgó mozgás előnyét is hozzáteszi, felgyorsítja a hőátadást bármely tartály leghidegebb részén, különösen nagy viszkozitású termékeknél hasznos. Így lerövidül a műveleti idő, megőrizve a termék tápértékét és minőségét.

A hatékonyságot tovább lehet növelni a betöltő és ürítő rendszerek széles tartományának hozzáadásával. Az opciók között van kézi rakodó polc, fél automata és automata töltő és ürítő rendszer.

Ételkonzerv autokláv előnyei:

  • Sokféle termék legjobb minőségű megmunkálása egy rendszerrel
  • Víz alá merítő technológia, forgatási lehetőséggel, a gyorsabb termelés érdekében
  • Javított termék minőség és megnövelt tápérték
  • A nagyon hatékony hőcserélők csökkentik az üzemelési költséget
  • Rugalmasság a csomagolási típusoknál, a hajlékony tasakokhoz is alkalmas

Dft technology is a leading manufacturer of retort systems and autoclaves for thermal food processing.