Erős áramlású keverőgép nagy viszkozitású közegekhez

Jet Flow – erős áramlású keverőgép: a homogenizálást, diszpergálást, szuszpendálást, emulzióképzést és beoldást magukba foglaló eljárásokban előnyös egy diszpergáló forgó-/állórész rendszer hozzáadása a hagyományos, felülről benyúló keverő berendezéshez.  A hagyományos berendezésekkel, a kívánt eredmények elérése magas viszkozitású közegekkel, gyakran nehézkes és lassú, és gyakoriak az üledékképződési és levegőzárvány problémák.  A keverőcsatorna közelében elhelyezett nagy sebességű rotor és sugárcső nagymértékben javítja az eljárást, és segít elkerülni eme problémákat.

Magas viszkozitású fluidumok gyors és hatékony keverése

Az IKA, Rototron RTS keverő-sorozata, egy sugáráram technológiát használ a keverési folyamatok felgyorsítására, miközben elkerüli ama problémák zömét, amik hagyományosabb berendezések használatakor lépnek fel.  Az egységek, a keverőcsatorna közelében elhelyezett, nagy sebességű rotort és sugárcsövet használnak a tartályban a termékek diszpergálására és keringetésére, míg elkerüli a statikus örvényáram hatás miatti visszaáramlás, levegő zárványok okozta elégtelenségeket és az áramlás-törők szükségességét, amiket a folyamatosan forgó folyadékoknál alkalmazni kell a tölcsérhatás kivédése miatt.  A keringetési mechanizmus megakadályozza az üledékképződést is, ami gyakori probléma az emulziók készítésénél.  Az egységek nyitott és nyomás alatti tartályokban egyaránt használhatók, és a tartályok széles választékához állnak rendelkezésre rögzítési opciók.  Ezzel a berendezéssel, tömítő anyag nem kerül érintkezésbe a termékkel, így élelmiszer- és gyógyszeripari minőségek is könnyedén beszerezhetők.  A rendelkezésre álló motorválaszték 2,2 -15 kW, és a legnagyobb tartálytérfogat: 1.000 – 20.000 liter.

A Jet Flow erős áramlású keverőgép előnyei

  • Hatékony a 15,000 mPa*s viszkozitású közegek esetében is.
  • Gyors keverési és diszpergálási eredmények.
  • Rugalmas telepítési tulajdonságok, tartályok széles választékához.
  • Elkerüli az örvénykúp kialakulását, és minimálisra csökkenti a levegő zárványokat.
  • Megelőzi a tartály alján az üledékek kialakulását, amikor szuszpenzióképzéshez használják.

Világszerte vezető laboratóriumi berendezéseire építve, IKA Process (http://www.ikaprocess.com/), a diszpergáló gépek, homogenizálók, keverők, sugár-áramú keverők és dagasztógépek, egy játékszabályokat megváltoztató gyártója.

Filenév Filetípus Fileméret
IKA Rototron brochure.pdf application/pdf 0.97 MB