Ellenáramú légsugármalom

Az ellenáramú légsugármalom belsejében egymással szembe fordított fúvókák találhatók, amiken keresztül nagy nyomású levegő (6 barg) áramlik a malom testébe. Az őrlendő anyag ebbe a fókuszpontba érkezik, a légsugarak hatására a szemcsék egymásnak ütköznek, és ennek hatására aprózódnak. Így nagyon finom szemcseméret érhető el.

Nagy finomságú, szűk szemcseméret eloszlású termék

A Hosokawa Alpien AFG ellenáramú légsugármalmát olyan finom porok előállítására lehet használni, amelyek szűk szemcseméret eloszlással, és éles felső méret vágással rendelkeznek. A jellemző szemcseméret tartomány < 5 µm – 200 µm. A pontos felső vágásért a malomba épített osztályozókerék felel, amely a túlméretes szemcséket visszairányítja a malomtestbe, ahol azok tovább őrlődnek.

A berendezés további előnyös tulajdonságai közé tartozik, hogy a nagy levegőáramnak köszönhetően a hőmérsékletre érzékeny anyagok is feldolgozhatók benne. Ilyenek a különböző festékek, tonerek, gyanták, viaszok, növényvédő szerek és pigmentek. Az AFG malom gyógyszeripari kialakításban is elérhető, ami könnyű tisztíthatóságot, és minimális keresztszennyeződést eredményez.

Ellenáramú légsugármalom tulajdonságai:

  • Monoblokk osztályozókerék, fém, vagy kerámia anyagból
  • Bélés: PU, kerámia vagy különleges minőségű acél, a terméknek megfelelően.
  • Rozsdamentes acél vagy lágyacél, Ni ötvözet.
  • Robbanásbiztos kivitelben is elérhető

Hosokawa Alpine (www.hosokawa-alpine.com), porok előállítására alkalmas aprító technológiákat kínál, porok, szemcsés anyagok és ömlesztett anyagok előállítására, malmoktól és osztályozóktól komplett, kulcsrakész rendszerekig. K&F és laboratóriumi alkalmazások, valamint ipari termelés. Testre-szabott megoldások porok és szemcsés anyagok feldolgozására a vegyiparban, festék és pigmens gyártáshoz, ásványi nyersanyagok és fémek, gyógyszerek és kozmetikai készítmények, élelmiszerek és állati takarmányok előállítása, gyártása és ipari hulladékok újra hasznosítása céljából.