Élelmiszeripari főző berendezés - készételek gyártásához

Az élelmiszeriparban a készételek gyártásának, új receptek kidolgozásának hatékonysága a gyors hőkezelési folyamatok fejlesztésével és azok automatizálásával növelhető. A magas elvárásokat kielégítő élelmiszeripari főző berendezések kiváló minőségű terméket produkálnak, köszönhetően az automatizálásnak, így a mentett, beépített gyártási receptek minden esetben ugyanazokat a paramétereket, ugyanazt a minőséget képesek biztosítani.

Teljeskörű, könnyen alkalmazható megoldás a minőségi készételek gyártásának területén

A Roboqbo gyártó Qbo szériája tökéletes választás az élelmiszeripari termékfejlesztéshez és készételek gyártásához. Kapacitások széles skálája biztosítja, hogy Ön a kívánalmainak leginkább megfelelő gépet választhassa, a laboratóriumi méretű, kutatási & fejlesztési berendezésektől, a nagyipari termelésig, de kiváló választás a farmok, kézműves gyártók számára is.

A Qbo berendezések használata igen egyszerű a 1,1” érintőképernyős vezérlő panel segítségével. A vezérlés a Roboqbo által tervezett software-t használja. A rendszer teljesen automatizált, alkalmas a gyártási receptek elmentésére, majd azok ismételhetőségére. A lehetséges kapacitások 8-500 l tartományban választhatók, így lehetőség van arra, hogy Ön, a gyártási paramétereinek legmegfelelőbb berendezést választhassa.

A Qbo fejlett automatizáltsága a gyakorlatban azt jelenti, hogy különböző konzisztenciájú készételek előállítása, keverése, hőkezelése könnyen kivitelezhető.

Az egység energiatakarékos, beépített gőzfejlesztővel rendelkezik, a kondenzátumot újra-hasznosítja. Ez az úgynevezett „APS” (Advanced Power Steam) egység tökéletesen zárt, nem igényel karbantartást. Megbízható még extrém körülmények között is, gyors főzést biztosít, köszönhetően az APS fűtési rendszernek, emellett a készétel megőrzi az összetevők ízét, tápértékét és egyéb tulajdonságait. A dupla-köpenyes tartály egészen 120˚C-ig fűthető, és hűtésre is alkalmas a beépített vizes hűtőrendszernek köszönhetően. Így a készétel hőkezelése gyors, kész a csomagolásra, illetve a gyártás további technológiai lépéseire.

A rendszer tökéletesen zárt és tömített, így mind vákuum, mind pedig túlnyomás alatt lehetővé válik olyan készételek hőkezelésére is, melyek nagyobb darabos összetevőket is tartalmaznak.

A tisztítás és karbantartás egyszerű, az automatizált CIP rendszernek köszönhetően, mely vezérelt mosási programokat tesz lehetővé. A külső tisztítást különálló gőz-fúvókával végezhető el.

Élelmiszeripari főző előnyök

  • A kompakt kialakításnak köszönhetően alkalmas bármilyen készétel kezelésére
  • Modern termékfejlesztési tulajdonságok ás automatizáltság
  • A teljes berendezés INOX 316L minőségű, rozsdamentes anyagból készül, így megfelel az élelmiszeripari, higiéniai elvárásoknak, és a stabil szerkezet követelményeinek.
  • Gyors hőkezelési folyamat, az összetevők izének, textúrájának, egyéb tulajdonságainak megőrzésével
  • A kapacitások széles skálája elérhető, így Ön a gyártási folyamataihoz legmegfelelőbb berendezést tudja kiválasztani

Roboqbo s.r.l.(http://www.roboqbo.com/en/company/) is on the market since more than 30 years and is one of the leading companies worldwide for industrial cutter and food processing system manufacturing.