Monolit kromatográfiás oszlopok

Monolit kromatográfiás oszlopok: a nagy fehérje molekulák, vírusok, és pDNS elválasztására egy különleges, úgynevezett monolit kromatográfiás oszlop használható. Ezekben az oszlopokban a hagyományos töltet helyett egy pórusos szerkezetű polimer blokk található. Ennek a blokknak a felszínen helyezkednek el az elválasztásra szolgáló aktív csoportok.

Erős, sokoldalú, több célra használható kromatográfiás oszlopok, komplex biomolekulák elválasztására

 A BIA Separations cég kétféle termékvonalat kínál a felhasználóinak, a CIMacTM fantázianevű analitikai, valamint a CIMmultusTM fantázianevű preparatív monolit kromatográfiás oszlopokat.

A CIMacTM termékek rozsdamentes acél házzal készülnek, 200 bar-os nyomásig terhelhetőek, és bármilyen hagyományos HPLC berendezésben használhatóak. Az oszlop töltete 0,1 ml térfogatú, maximális áramlási sebessége 3 ml/min.

A CIMmultusTM  eszközök epoxi házban kerülnek elhelyezésre, a maximális nyomás pedig 16 bar. Az eszközből komplett méretsor áll a felhasználó rendelkezésére, a legkisebb, 1 ml-es töltettérfogatútól a 8 literes ágytérfogatú oszlopig. A legnagyobb áramlási sebesség ez esetben 8 liter/min.

Mind az analitikai, mind a preparatív kromatográfiás oszlopok különböző felületmódosításokkal érhetőek, el. Ez lehet gyenge, vagy erős ioncserélő felületmódosítás, hidrofób kölcsönhatáson alapuló felületmódosítás, vagy affinitás típusú felvitt csoport. Igény esetén a monolit oszlopok a vevő által kért, egyedi molekulákkal is módosíthatóak.

A monolit kromatográfiás oszlopok előnyei

  • Kisebb nyomásesés a hagyományos oszlopokhoz képes
  • Gyors termék izolálás és minta oldat besűrítés
  • Kisebb nyíróerő a nagy biomolekulákon
  • Nagy molekuláris tömegű szennyezők hatásos eltávolítása a végső tisztítási lépéseben
  • A cGMP követelményeknek megfelelően kialakítva

A BIA Separations a vezető fejlesztője és gyártója a CIM® (Convetice Interaction Media) monolit kromatográfiás oszlopoknak, amiket a nagy biomolekulák