Dzsem gyártó gép - gyümölcs feldolgozáshoz

A sütőipar széles körben alkalmazza a gyümölcs dzsemeket a különböző sütőipari termékek töltésére, díszítésére. A dzsemek házilagos, saját gyártása, egyedi recept alapján, tökéletes megoldás a költségek csökkentésére, és a végtermék minőségének fejlesztésére. A multifunkcionális feldolgozó berendezések és a dzsem gyártó gép teljeskörű automatizálást biztosítanak, így prémium minőségű dzsem gyártását, és minőségének folyamatos biztosítását teszi lehetővé.

Teljes körű megoldás a gyümölcs dzsem kezelésére, innovatív tulajdonságokkal és könnyű kezelhetőséggel

A Roboqbo cég Qbo szériája tökéletes választás a sütőiparban alkalmazott gyümölcs dzsemek gyártására, gyártmányfejlesztésére. Bármilyen kapacitású sütőipari üzem számára jelenthet megoldást, a kis kapacitásoktól a nagyobb volumenű gyártásig. A lehetséges kapacitások 8-500 l tartományban választhatók, így lehetőség van arra, hogy Ön, a gyártási paramétereinek legmegfelelőbb berendezést választhassa.

A Qbo rendkívül egyszerűen kezelhető, köszönhetően a 10,1” inches érintőpaneles vezérlésnek, mely a Roboqbo által fejlesztett software-t használja. Ez teszi lehetővé, hogy bármilyen dzsem-gyártási folyamat teljesen automatizált legyen, továbbá, hogy a különféle gyártási recepteket el lehessem menteni, majd szükség esetén újra lehessen a receptet használni.

A Qbo tökéletes választás az egzotikus gyümölcs-dzsemek előállítására is. A teljesen szigetelt zárási megoldás lehetővé teszi mind vákuumos, mind pedig túlnyomásos főzési technológia alkalmazását. A szigetelt üst egészen 120°C-ig felfűthető, emellett alkalmas hűtésre is, a beépített vízrendszernek köszönhetően. Ennek előnye még, hogy a hőmérséklet szabályozás tökéletes, a gyors felfűtés és a gyors lehűlés alatt. Opcionálisan további hűtő egység is rendelhető, amelyre akkor van igény, ha speciális termékek előállítása a cél.

A berendezés extra gyors főzési eljárást tesz lehetővé, köszönhetően az APS fűtőegységének. Ez az úgynevezett APS egység (Advanced Power Steam) különleges tulajdonságokkal rendelkezik: beépített gőz-fejlesztője és a kondenzátum visszanyerése energiatakarékos gyártási folyamatot tesz lehetővé. A rendszer karbantartást nem igényel, tökéletesen tömített, növelve ezzel az élettartamot, valamint csökkentve a megtérülés idejét is.

A teljes-körűen vezérelt dzsem-gyártási folyamat eredménye, hogy a feldolgozott termék megőrzi ízét, tápértékét.

A tisztítás és karbantartás könnyen elvégezhető, köszönhetően az automata CIP rendszernek, mely automata mosási programokat és önálló külső gőzfúvókákat tartalmaz, ezek különösen fontos tulajdonságok a nagy cukortartalmú termékek esetén.

Dzsem gyártó gép előnyök:

  • A kompakt berendezés megoldást nyújt dzsem előállítására kisebb üzemek, manufaktúrák számára is
  • A receptek mentésének lehetősége, a teljes automatizáltság és az érintő képernyő biztosítja az egyszerű kezelhetőséget.
  • A rozsdamentes (316L) felépítésnek köszönhető a berendezés stabilitása és a higiéniai követelmények való megfelelése.
  • A gyors hőkezelés eredményezi, hogy a termék megőrzi ízét, textúráját, tápértékét.
  • Széles választékban áll rendelkezésre, így Ön a termelési paramétereihez legjobban illeszkedő berendezést választhatja ki.

Roboqbo s.r.l.(http://www.roboqbo.com/en/company/) is on the market since more than 30 years and is one of the leading companies worldwide for industrial cutter and food processing system manufacturing.