Doypack tasak sterilizáló autokláv (talpas tasakhoz)

Az önmagában megálló Doypack és más hasonló tasakok nagyon népszerűek folyadékok, mint levesek és mártások csomagolására.  A hagyományos sterilizáló technikák túl durvák lehetnek ezekhez a termékekhez, amelyekhez inkább hosszabb, kíméletesebb ciklust kell használni. Ez csökkenti a hatékonyságot és a termék minőséget lerontja az optimálisról. Egy célzottan a lapos, folyadék töltetű tartályokhoz kialakított Doypack tasak sterilizáló autokláv,csökkentheti a műveleti időt, az energiafogyasztást és javíthatja a termék minőségét.

Oszcilláló gőz-víz befecskendező retorták folyadékkal töltött zacskókhoz

A DFT Technology cég Autovap Oscillation nevű terméke egy gőz-víz befecskendező retorta, amelyet célzottan folyadékkal töltött pl. Doypack tasakok és más, élelmiszert tartalmazó zacskók sterilizálásához terveztek.

Szemben a hagyományos rendszerekkel az Autovap Oscillation percenként 6 – 10 alkalommal a függőlegestől 15 fokkal való eltéréssel, a termék típustól és a csomagolás geometriájától függően választható kíméletes rezgést vezet be.

A rezgések hatására a tartályokban a levegő a felfelé mozog, konvekciót idézve elő a tasakban. Ez megjavítja a hőátadást, és akár 40%-kal lerövidítheti a hevítési és hűtési időket.

A rövidebb ciklusidők csökkentik a főzés okozta károsodást, javítják a tápértéket, a termék állagát, ízét és megjelenését.

Az Autovap szabványos ketreceket és rakodó tálcákat használ és csatlakoztatható hozzá többféle kézi működtetésű, félautomata és teljesen automatizált töltő és ürítő rendszer.

Doypack tasak sterilizáló előnyei:

  • Gyorsabb hőátadás, összehasonlítva a statikus autoklávokkal
  • Az oszcillációs technológia akár 40%-kal csökkenti a ciklusidőt
  • A kímélőbb hőkezelés javítja a termék minőségét
  • Célzottan a folyadék töltetű zacskókhoz, talpas tasakokhoz, élelmiszer zacskókhoz készült
  • Gazdaságos alternatívája a forgó autoklávoknak

Dft technology is a leading manufacturer of retort systems and autoclaves for thermal food processing.