Diszpergáló gép finom emulziókhoz és szuszpenziókhoz

Diszpergáló gép finom emulziókhoz és szuszpenziókhoz: szilárd és folyékony alapanyagok nagy teljesítményű, folyamatos keveréséhez gyakran használnak forgó-/állórész alapelvű berendezéseket az általuk kifejtett, a keverékre gyíakorolt nagy nyíróerők miatt, ami csökkenti a szemnagyságot, és segíti a diszpergálódást.  Ez egy olyan berendezés, ami három fokozatú forgó-/állórész hajtással rendelkezik a rendkívül kisméretű és egyenletesen eloszló szemcsék alkotta, nagyon finom emulziók és szuszpenziók előállítására.

Három fokozatú, forgó-/állórész hajtású keverő, rendkívül finom emulziók és szuszpenziók előállításához

Az IKA, DISPAX-REACTOR® DR 2000 berendezése, egy három fokozatú, nagy nyíróerejű, in-line diszpergáló gép, amit nagyon finom emulziók és szuszpenziók előállítására használnak. A munkakamrában fellépő nyíróerők a tömegáram rendkívüli megnövekedését okozza, és meggyorsítja a mono ás makro mulekuláris anyagok beoldódását. Az egy sorba kapcsolt, három rotor-státor együttes (generátorok), biztosítja a kisméretű cseppeket vagy szemnagyságot, és egy igen szűk szemnagyság szerinti eloszlási spektrumot. Ez az eljárás, egyetlen műveletben, elősegíti a keverékek tartós stabilitását, különösen emulziók esetében.  A DISPAX-REACTOR® DR, változatos alkalmazások kielégítésére szolgáló konfigurálásához, az IKA a generátorok széles választékát kínálja. A szabványos rotor-státor (generátor) kombinációk egy durva, egy közepes és egy finom rotor-státor párosból állnak. Amikor sorban telepítik, ez a kiépítés kielégítő szemnagyság csökkentést nyújt, miközben, egyetlen műveletben, optimális diszpergáló eredményeket ad. Az egységeket könnyű és megbízható léptékváltáshoz tervezték, és a rendelkezésre álló áramlási teljesítmény-tartomány: 80 to 125.000 liter per óra.

Diszpergáló gép finom emulziókhoz előnyei:

  • Robusztus kialakítás a hosszú üzemi élettartam céljából.
  • Javított diszpergáló teljesítmény.
  • Különféle diszpergáló szerszámok, az őrlési, nyírási teljesítmény testreszabásához.
  • Magas felületi minőség, és önleeresztő kialakítás, CIP és SIP lehetőség a könnyű megtisztításhoz.

Világszerte vezető laboratóriumi berendezéseire építve, IKA Process (http://www.ikaprocess.com/), a diszpergáló gépek, homogenizálók, keverők, sugár-áramú keverők és dagasztógépek, egy játékszabályokat megváltoztató gyártója.

Filenév Filetípus Fileméret
IKA process technology brochure.pdf application/pdf 7.64 MB