Diszpergáló gép emulziókhoz és szuszpenziókhoz

Diszpergáló gép: a forgó-/állórész alapelv szerint működő berendezéseket gyakran használják, amikor a hagyományosabb keverési módszerekkel nem lehet a kívánt eredményeket elérni. Ez, egy nagy teljesítményű, folyamatos diszpergáló berendezés, amivel a legtöbb olyan keverési körülmények között elérhetők a kívánt eredmények, ahol más gépek kudarcot vallanak.

Forgó-/állórész elvű keverés, egyetlen robusztus és egyszerű összeállításban, ami könnyen tisztítható.

Az IKA, ULTRA-TURRAX UTL 2000 berendezése, egy in-line, nagy teljesítményű, egy fokozatú diszpergáló gép, amit emulziók és szuszpenziók előállítására használnak. Az UTL 2000, a forgó-/állórész alapelv szerint működik, és olyan alkalmazásokra felel meg a legjobban, amiket nem lehet a hagyományos keverési módszerekkel elvégezni.  A teljesen folyamatos eljárás során, az összekeverendő összetevőket, megfelelő, arányban, a különböző belépő csatlakozásokon keresztül,  beadagolják a gépbe. Ezeket az összetevőket alaposan összekeveri, diszpergálja, vagy homogenizálja, és a kiadó nyíláson keresztül, leüríti a gépből. Így, valamennyi szemcsét vagy cseppet kezeli, és egy szűk, szemcse vagy csepp, méret szerinti eloszlást produkál, minimális koncentráció / minőség eltérésekkel. Ezt kiegészítendő, az UTL 2000, létrehoz egy szivattyú hatást, amivel kb. 20 méter magasba (kb. 2 bar) képes emelni az alacsony vagy közepes viszkozitású termékeket. A gépeket könnyű és biztonságos léptéknövelésre tervezték, és a rendelkezésre álló szállítási teljesítmény-tartomány: 50 – 125.000 liter per óra.

A diszpergáló gép előnyei

  • Egyszerű, robusztus kialakítás, ami egyenértékű a hosszú üzemi élettartammal.
  • Javított diszpergáló és szivattyúzási teljesítmény.
  • Egyszerű sebesség beállítás.
  • Magas felületi minőség a könnyű tisztíthatósághoz.
  • A gép önleeresztő, és CIP / SIP megtisztításra alkalmas.

 

Világszerte vezető laboratóriumi berendezéseire építve, IKA Process (http://www.ikaprocess.com/), a diszpergáló gépek, homogenizálók, keverők, sugár-áramú keverők és dagasztógépek, egy játékszabályokat megváltoztató gyártója.