Cukrászati főző - Vékony filmes

A kiváló cukrászati termékek előállításához jó minőségű főzésre van szükség. A hagyományos cukrászati főző megoldások egyenetlen eredményeket szolgáltatnak, ami minőségromláshoz vezet. Ezek a receptek akár 25% víztartalmat igényelnek, aminek az elpárologtatása energia veszteséget jelent.  A legutóbbi söpört falú film főzők képesek következetesen kiemelkedő eredményeket szolgáltatni, csökkentett energiafogyasztással, folyamatos üzemben.

Kiemelkedő minőségű gyorsfőző szirupok széles tartományához

A Baker Perkins cég által ajánlott Microfilm Cooker berendezést úgy tervezték, hogy következetesen elérje a minőség legmagasabb szintjét a cukros, alacsony cukortartalmú és cukormentes cukrászati szirupok teljes tartományában. Az egyedülálló söpört falú film eljárás használata gyors főzésre képes, kiemelkedő eredményekkel.

Egy kétlépéses folyamatos eljárást használva a Microfilm a cukor szirupot a tovább feldolgozáshoz szükséges végső nedvességtartalomra állítja be. Ez a gyors elpárologtatás az jelenti, hogy a cukortartalom a folyamat során nem szenved átalakulást és a tejtermék összetevők nem okoznak odaégést.

A Microfilm különösen hatékony, folyamatos eljárása kevés veszteséggel, víz- és energia fogyasztással jár, összehasonlítva a megfelelő hagyományos eljárásokkal. Több hatékonyságot növelő opció is elérhető, akár utólagos kiegészítésképpen, többek között indirekt kondenzátor a vízfogyasztás csökkentésére, és a sarjúgőzből való hővisszanyerő rendszer.

A vezérlés teljesen automatikus, érintő képernyős HMI, a folyamat képi megjelenítésével és adatrögzítéssel. A tisztítás tervezetten egyszerű és gyors, elárasztás, időközönként a terméktől függően. Higiénikus szerkezeti anyagokból van összeállítva.

Cukrászati főző előnyei

  • Folyamatos főzés következetesen jó eredményekkel, kevesebb energiát használva, mint más megoldások
  • A szirupok széles tartományához alkalmas, többek között tejterméket tartalmazó és cukormentes sziruphoz
  • Csökkentett vízfogyasztás és sok opcionális kiegészítő, akár későbbi hatékonyság növeléshez
  • Könnyű tisztítás és karbantartás, higiénikus konstrukció és szerkezeti anyagok

 

Baker Perkins (https://www.bakerperkins.com) supplies technology for the bakery, biscuit, confectionery, snack and breakfast cereal sectors, The company’s production machines are based on over 100 years of experience in the field.