Cukor krémet sok cukrászati termék gyártásához használnak, minősége nagy hatással van a végtermék minőségére. A jó minőségű cukormasszánál a cél finom kristályokból álló egységes szerkezet előállítása. A hagyományos rendszerek különösen kiképzett dolgozókat igényelnek a jó eredmény eléréséhez. Egy erre a célra kifejlesztett, teljesen automatikus cukormassza és cukorkrém gyártó gép lehetővé teszi a nagyvolumenű gyártást alacsony költségekkel és javított termékminőséggel.
A Baker Perkins cég által ajánlott Fondant & Fondant Crème Preparation Systems (cukormassza & cukorkrém gyártó rendszerek) mind cukormassza alap mind cukor krém következetesen jó minőségben való folyamatos gyártására vannak tervezve.
A cukormassza alap rendszerint mint nyersanyag van dobozolva és eladva sütőipari cégeknek és cukrászatoknak. A Baker Perkins féle Base Fondant System (cukormassza alap rendszer) a teljesen automatikus alapanyag súlymérő és keverő rendszert és az azt követő főző és hűtő rendszert egyesíti. A végső fázisban egy szakértő keveri a masszát, amíg a jó minőséget jelentő kristályszerkezet kialakul.
A cukor krém gyártó rendszerben a kristályosított masszát egy második eljárásnak vetik alá, amelynek során folyékony cukrászati krémmé alakul, extra finom kristályokkal. Ezek után rendszerint a adagoló gépbe kerül. Ez előtt lehet hozzáadni a különböző színező anyagokat, aromákat és egyéb adalékokat.
Az egész cukormassza berendezést egy központi PLC egyesíti és vezérli egy HMI segítségével. A cukormassza rendszer vezérlése könnyen egyesíthető a folyamatban utána következő lépés, mint a adagoló rendszerével, a zökkenőmentes termelési körülmények érdekében.
Baker Perkins (https://www.bakerperkins.com) supplies technology for the bakery, biscuit, confectionery, snack and breakfast cereal sectors, The company’s production machines are based on over 100 years of experience in the field.