Csőkönyök, az aprózódás csökkentésére

Csőkönyök: egy különlegesen kialakított csőkönyök pneumatikus szállító rendszerekhez, ami virtuálisan megszünteti a súrlódást, és így az anyag aprózódását, ami gyakran előfordul a hagyományos csőkönyökökben. Megváltoztatja az ömlesztett anyagának áramlási irányát, áramlási csatornák létrehozása, aprózódás és jelentős nyomásesés nélkül.

Egy egyszerű könyök, ami megszünteti az anyag aprózódását

Az ömlesztett anyagok szállítására szolgáló pneumatikus rendszerek hagyományosan, hosszú csőkönyököket használnak az in-line irányváltoztatáshoz. Ennek egyik eredményeként, az anyag aprózódik, finom szemcsék és áramlási csatornák képződnek, amik a berendezések eldugulását okozzák, amiket időnként el kell távolítani.

A Pelletron Pellbow sorozata különleges kialakítású könyököket kínál, amik helyettesítik a hagyományos, nagy sugarú típust, és megszünteti a finom szemcsés anyag és áramlási csatornák kialakulását. Ez a finom szemcsék képződését csökkentő csőkönyök nem tartalmaz mozgó alkatrészeket, kopásállóak, és nem tartalmaznak szűrőket vagy csapdákat, amiket meg kell tisztítani. Teljesen megszünteti az áramlási csatornák és a finom szemcsék kialakulását, ami a hagyományos könyökök jellemző vonása.

A csőkönyök előnyei

  • Rendelkezésre álló mérettartomány (átmérő): 40 mm – 300 mm.
  • Rendelkezésre áll, rozsdamentes acélból, alumíniumból és öntöttvasból.
  • Illeszthető levágott csővéghez, laza vagy hegesztett karimához és öntött karimához.
  • 100%-ban öntisztító.
  • Minimálisra csökkentett nyomásesés.

 

Pelletron, por elleni védelmi és por eltávolító technológiákat szállít a fröccsöntéshez, nyomásos öntéshez, fólia sajtoláshoz és más, műanyag-feldolgozó eljárásokhoz.