Csokoládé letöltő szilárd és töltött csokoládékhoz

Amikor csokoládék széles választékát akarjuk gyártani kisebb mennyiségben, nagy csokoládé letöltő gépekkel nem térül meg jól a beruházás. Ilyenkor olyan berendezésre van szükség, amelyet eleve szilárd és töltött csokoládék, hosszú töltött rudak, pralinék és más termékek teljesen rugalmas kis léptékű gyártására terveztek.

Alakítható egy lövetű depozitor, kisebb gyártósorokhoz, korszerű tulajdonságokkal

Az Aasted cég Nilshot nevű, célzottan a kis és közepes gyártósorokra tervezett berendezését bármilyen kezelő könnyen tudja használni, ugyanakkor technológiája lehetővé teszi a termékek széles tartományának előállítására. Éppúgy, mint szilárd és töltött csokoládékat, a Nilshot képes 2 rétegű termékek, hosszú töltött rudak, golyók, tojások pralinék és más termékek előállítására.

A 24 dugattyús kialakítás 150 kg/óra teljesítményre képes, a dugattyúk egyenként be- és kikapcsolhatók, maximális termelési rugalmasságot nyújtva. Az Aasted Nilshot sokféle öntőformával dolgozik, és a különböző receptek a kezelő számára könnyen hozzáférhetők az egyszerű HMI-vel (ember- gép interfész).

A holtidő minimalizálása érdekében könnyű tisztítani és karbantartani a higiénikus rozsdamentes acélból és alumíniumból készült Nilshot berendezést.  Jól átgondolt eszközök, mint az elfordítható biztonsági ernyő lehetővé teszik a hozzáférést a dugattyúk területéhez, anélkül, hogy a kezelő biztonságát veszélyeztetnék.

Opcionális rázó konvejor egység könnyen hozzákapcsolható.  Ez megengedi az öntőformák rázását 2 irányban, eltávolítandó minden levegőt és biztosítva az öntőforma teljes megtöltését. Ez az opcionális egység könnyen csatlakoztatható a Nilshot-hoz, és gyorsan, egyszerűen beállítható minden öntőforma típushoz.

Csokoládé letöltő előnyei

  • Maximális rugalmasság kisebb termelési szinteken, 126 tárolt recepttel
  • Bármely személyzet könnyen tudja tisztítani, karbantartani és működtetni
  • 60%-os töltési térfogat és termékek széles tartománya készíthető
  • Opcionális rázó konvejor a tökéletes formába öntéshez mindenkor
  • Kiváló kísérletezéshez és új termék fejlesztéséhez
https://www.youtube.com/watch?v=acGRkdD8wq4

Aasted (http://www.aasted.eu) manufactures tempering machines, depositors, enrobers, cooling tunnels and moulding lines.