Csavarásos Csomagológép - nyalókához

A puha karamell nyalókák gyengédebb kezelést igényelnek a gyártás során, mint a többi nyalóka termék. Ez azt jelenti, hogy a hagyományos formázási és csomagolási megoldások gyakran lassúak és nem túl hatékonyak. Egy modern, erre a célra kifejlesztett lágy cukorka formázó és csavarásos csomagológép, amely finom kezelést biztosít, megnövelt gyártósori sebesség mellett, gyorsan megtérülő beruházást jelent.

Formázó, vágó és csomagológép puha karamell nyalókákhoz pálca beillesztéssel

A Theegarten Pactec EW7 magas minőségű formázó és csomagológép négyzet vagy téglalap alakú puha karamellából készült nyalókákhoz. A kívánt terméktől függően az EW7 párosítható akár Szakaszos adagolóval és méretezőgéppel, amely alkalmas lágy és kemény karamellák megmunkálásához, vagy préssel és hűtőcsatornával a rágógumikhoz vagy más rágós cukorkából készült nyalókákhoz.

Annak ellenére, hogy a lágy karamella termékeket óvatosan kezeli, az EW7 fejlett kialakítása lehetővé teszi percenként akár 350 nyalóka előállítását. A termék méretének hossza lehet: 30-50 mm; szélessége: 14–25 mm; magassága: 8–14 mm. A pálca hossza pedig 75 és 90 mm között lehet, átmérője 3 vagy 4 mm.

A hulladék minimálisra csökken a „nincs termék, nincs csomagolás” és „nincs termék, nincs pálca” érzékelőknek köszönhetően. A hulladék további csökkentése érdekében az EW7 automatikusan leállítja a termelést, ha problémák merülnek fel a csomagolóanyag ellátással, a pálca ellátással vagy a termék tömegével kapcsolatban.

A csomagolóanyag maximális vágási pontosságának garantálása érdekében az adagolórendszert független szervomotor hajtja.

Csavarásos csomagológép előnyök:

  • Nagy sebességű és pontos formázás lágy karamell nyalókákhoz, akár 350 percenként
  • Csökkentett hulladék az automatikus érzékelőknek köszönhetően (a termékkel, csomagolással vagy pálcával kapcsolatban)
  • Installálható prés vagy méretezőgép után
  • Teljesen automatikus – egy kezelő több gépet felügyelhet
  • Hozzáférhető kialakítás, csökkentve a tisztításhoz és karbantartáshoz kapcsolódó állásidőt

Theegarten Pactec (https://www.theegarten-pactec.de/home) is a German supplier of high-speed packaging machines for confectionery industry.