Csapos malom

Csapos malom: kifejezetten nedves, olajos és zsíros termékekhez tervezték.

Ultra-finom csapos malom, még tapadós anyagok feldolgozására is

A Hosokawa Alpine Contraplex Wide Chamber malom – Contraplex CW, egy rendkívül finom szemcseméretet eredményező csapos malom. A berendezésben két, egymással szemben forgó, csapokkal ellátott tárcsa található, amelyek közül mind a kettő meghajtott. A berendezéssel a 10 – 500 µm tartományban lehet szemcséket előállítani.

A finomságot malomtárcsák sebességének megváltoztatásával lehet beállítani. A mindkét tárcsára ható centrifugális erők lehetővé teszik a nedves, zsíros és tapadós termékek feldolgozását, elsősorban a széles kamra kialakítás eredményeképpen.

A berendezés kriogén üzemmódban is használható, ekkor a beadagolt anyag a folyékony nitrogén befecskendezésnek köszönhetően rideggé, és így könnyen törhetővé válik. Az ultra-finom csapos-malmokat tekintik a legmegbízhatóbb és legsokoldalúbb berendezéseknek, a piacon található eszközök közül.

Előnyei

  • Őrlőelemek széles választéka.
  • Strapabíró csapágyazás
  • Nagy finomságú őrlés.
  • Nagy, akár 240 m/s-os relatív sebesség
  • Gondmentes, folyamatos üzemeltetés.

Hosokawa Alpine (www.hosokawa-alpine.com), porok előállítására alkalmas aprító technológiákat kínál, porok, szemcsés anyagok és ömlesztett anyagok előállítására, malmoktól és osztályozóktól komplett, kulcsrakész rendszerekig. K&F és laboratóriumi alkalmazások, valamint ipari termelés. Testre-szabott megoldások porok és szemcsés anyagok feldolgozására a vegyiparban, festék és pigmens gyártáshoz, ásványi nyersanyagok és fémek, gyógyszerek és kozmetikai készítmények, élelmiszerek és állati takarmányok előállítása, gyártása és ipari hulladékok újra hasznosítása céljából.