CIP rendszer, ömlesztett anyag tartályokhoz

A CIP rendszer: beépített mosási technológia (CIP) sok előnyt nyújt, de a hagyományos rendszerek gyakran rugalmatlanok. Egy modul rendszerű CIP megoldás, amely a „mag hardvert” egy helyre sűríti, lehetővé teszi, hogy a teljes beépített mosó rendszer a felhasználó egyedi igényeinek megfelelően legyen kialakítva, megtakarítva ezzel időt, pénzt és munkaerőt.

Teljesen a felhasználó igényeihez illesztett beépített mosási megoldás

Az IWT Pharma cég S-LINE jelű berendezése egy teljesen moduláris gyógyszeripari CIP megoldás ömlesztett anyagokat kezelő tartályok, homogenizálók és technológiai berendezések számára. A nagy nyomások alkalmazása akár 70 bar-ig (1015 PSI) nem csak kivételes tisztítási teljesítményt, hanem víz és mosószer megtakarítást is eredményez.

Az S-LINE rendszer „egy járatú” mosási elvet alkalmaz. EZ azt jelenti, hogy nincs víz újrafelhasználás, a keresztszennyeződés kockázatának elkerülése érdekében. Ennek ellenére az élenjáró nagynyomású technológia csak 40 liter/perc áramlási mennyiséggel jár.

Az S-LINE szolgáltatja a teljes CIP megoldás központi berendezését. Ez a központi modul elhelyezhető egy megfelelő központi helyen. Az egyes vég beavatkozók kialakítását ez után az egyes felhasználói igényeknek megfelelően kell kialakítani a meglévő termelési környezethez igazítva, figyelembe véve a bővítés és változtatás lehetőségét.

Járulékos modulok rendelhetők további funkciók ellátására, mint a HEPA szűrővel felszerelt légkezelő egység a hatékony szárításhoz, csőköteges hőcserélő a víz fűtéséhez, és teljesen automatizált vegyszer adagoló rendszer.

A CIP rendszer előnyei

  • Központi hardver a teljesen testreszabott CIP megoldáshoz a gyógyszeriparban
  • Beépített felhasználóbarát érintő képernyő HMI adattárolással és nyomtatással
  • Teljes FDA és GMP megfelelés
  • A vég beavatkozók a felhasználó meghatározott igényei szerinti kialakításban
  • Lehetőség a szárító és a vegyszer adagoló rendszer hozzáadására, a központi egységből kiindulva

Az IWT Pharma automatizált mosó berendezések teljes sorát kínálja a portfóliójában, a gyógyszer és kozmetikai iparra fókuszálva.