Cikk-cakk osztályozó

Cikk-cakk osztályozó: a cikk-cakk osztályozó gravitációs elven működik, ami éles szétválasztásra képes a 0,3 – 10 mm tartományban.

Széles körben használják különböző iparágakban, mint az élelmiszeriparban és az ásványiparban az összetört olajos magvak szétválasztására, a színesfémek, mint réz, alumínium vagy ólom szétválasztására, a korábban feldarabolt kábelhulladék szigetelő anyagaitól való szétválasztására, műanyag granulátum, koksz, kréta, műtrágyák, bauxit, stb. portartalmának eltávolítására.

Fokozatmentesen állítható, szemcsenagyság szerinti vágás

A Hosokawa Alpine, MZM és MZF Multi-Plex cikk-cakk gravitációs osztályozója éles szemnagyság szerinti vágásra képes a 0,3 – 10 mm tartományban. A berendezés cikk-cakk geometriával rendelkezik, és két különböző típusban elérhető: MZM és MZF. Mindegyik típus beszerezhető egy-kamrás vagy több-kamrás osztályozó kialakításban.

Az áteresztő képesség elérheti akár a 200 t/h-t is, az ipari méretű, több-kamrás osztályozó esetében. Az osztályozás a cikk-cakk alakú csőben az irányváltoztatásokkor megy végbe, és lehetőséget ad a rendkívül jó minőségű, fokozatmentesen állítható precizitású, szemnagyság szerinti vágásra. Eredményként tiszta, kis fajsúlyú, valamint tiszta, nagy fajsúlyú anyagot kapunk.

A cikk-cakk osztályozó előnyei

  • Nem igényel karbantartást, kopásálló.
  • Túlterhelés elleni védelem.
  • Érzéketlen a beadagolt anyag összetételének  megváltozásaira.
  • Ha egyszer beállítják, az osztályozó rendszer huzamosabb ideig üzemeltethető minden felügyelet nélkül.

Hosokawa Alpine (www.hosokawa-alpine.com), porok előállítására alkalmas aprító technológiákat kínál, porok, szemcsés anyagok és ömlesztett anyagok előállítására, malmoktól és osztályozóktól komplett, kulcsrakész rendszerekig. K&F és laboratóriumi alkalmazások, valamint ipari termelés. Testre-szabott megoldások porok és szemcsés anyagok feldolgozására a vegyiparban, festék és pigmens gyártáshoz, ásványi nyersanyagok és fémek, gyógyszerek és kozmetikai készítmények, élelmiszerek és állati takarmányok előállítása, gyártása és ipari hulladékok újra hasznosítása céljából.