Cikk-cakk osztályozó

Cikk-cakk osztályozó: a cikk-cakk osztályozó gravitációs elven működik, ami éles szétválasztásra képes a 0,3 – 10 mm tartományban.

Széles körben használják különböző iparágakban, mint az élelmiszeriparban és az ásványiparban az összetört olajos magvak szétválasztására, a színesfémek, mint réz, alumínium vagy ólom szétválasztására, a korábban feldarabolt kábelhulladék szigetelő anyagaitól való szétválasztására, műanyag granulátum, koksz, kréta, műtrágyák, bauxit, stb. portartalmának eltávolítására.

Fokozatmentesen állítható, szemcsenagyság szerinti vágás

A Hosokawa Alpine, MZM és MZF Multi-Plex cikk-cakk gravitációs osztályozója éles szemnagyság szerinti vágásra képes a 0,3 – 10 mm tartományban. A berendezés cikk-cakk geometriával rendelkezik, és két különböző típusban elérhető: MZM és MZF. Mindegyik típus beszerezhető egy-kamrás vagy több-kamrás osztályozó kialakításban.

Az áteresztő képesség elérheti akár a 200 t/h-t is, az ipari méretű, több-kamrás osztályozó esetében. Az osztályozás a cikk-cakk alakú csőben az irányváltoztatásokkor megy végbe, és lehetőséget ad a rendkívül jó minőségű, fokozatmentesen állítható precizitású, szemnagyság szerinti vágásra. Eredményként tiszta, kis fajsúlyú, valamint tiszta, nagy fajsúlyú anyagot kapunk.

A cikk-cakk osztályozó előnyei

  • Nem igényel karbantartást, kopásálló.
  • Túlterhelés elleni védelem.
  • Érzéketlen a beadagolt anyag összetételének  megváltozásaira.
  • Ha egyszer beállítják, az osztályozó rendszer huzamosabb ideig üzemeltethető minden felügyelet nélkül.

Hosokawa Alpine (www.hosokawa-alpine.com), porok előállítására alkalmas aprító technológiákat kínál, porok, szemcsés anyagok és ömlesztett anyagok előállítására, malmoktól és osztályozóktól komplett, kulcsrakész rendszerekig. K&F és laboratóriumi alkalmazások, valamint ipari termelés. Testre-szabott megoldások porok és szemcsés anyagok feldolgozására a vegyiparban, festék és pigmens gyártáshoz, ásványi nyersanyagok és fémek, gyógyszerek és kozmetikai készítmények, élelmiszerek és állati takarmányok előállítása, gyártása és ipari hulladékok újra hasznosítása céljából.

Industry event: Chocolate & Confectionary Professional Days February 25, 2014 At the occasion of the Salima fair in Brno, we organized an introduction in technologies for working with chocolate and compound. We are grateful for the active participation at the seminar and the many interesting follow-up meetings! Speakers included experts from Hosokawa Bepex, Royal Duyvis Wiener and Hacos: