Centrifugális szűrő - Funda

Centrifugális szűrő a gyógyszer-és vegyipar számára kifejlesztett berendezés, ahol a potenciálisan veszélyes anyagokat zártan, a környezettől elszigetelt módon kell kezelni. A svájci Mavag AG élenjár a magas minőségi és higiéniai követelményeket is kielégítő gyógyszeripari, biotechnológiai berendezések gyártásában.

Gyógyszeripari minőségű szűrőrendszer, kiváló szétválasztással és a szűrőpogácsa zárt eltávolításával

A svájci Mavag Funda szűrőberendezésében a kiszűrt anyagot centrifugális erővel távolítjuk el a tálcákról, így a szűrési ciklus automatikusan, zártan zajlik le. Ez a körülmény különösen a veszélyes és értékes anyagokat feldolgozó vegyipar, gyógyszeripar és biotechnológia számára előnyös.

A berendezés hengeres házában egy központi tengelyen helyezkednek el a mikropórusos szűrőlemezekkel ellátott tálcák. Először szűrési segédanyagot rétegeznek rá, majd megkezdődik a szűrendő zagy betáplálása. Amikor a szűrési sebesség egy beállított érték alá esik, a rátáplálás megáll. A tartályban levő összes folyadék megszűrése után lehetőség van a szűrőlepény mosására, levegővel vagy nitrogénnel való szárítására. Ezután a központi tengely olyan sebességgel forog, hogy a szűrőlepényt a centrifugális erő eltávolítsa a tálcákról. A lehulló szilárd anyagot a kúpos fenékben kaparók terelik a nagy átmérőjű ürítő szelep felé. Az egész szűrési ciklus zártan, automatizáltan folyik le, biztonságosan elzárva a környezettől, a kezelő személyzettől. A berendezés robbanásbiztos és a keresztszennyeződés kiküszöbölése érdekében CIP mosófejekkel felszerelt.

A centrifugális szűrő előnyei

  • Teljesen zárt szűrési eljárás.
  • A termékskála 9 – 90 szűrőtálca intervallumban áll rendelkezésre.
  • A töltési kapacitás 190-től 6000 liter tartományig terjed.
  • Kémlelő nyílások.
  • A szűrőpogácsa oldószer mentesített szilárd anyag vagy zagy formájában üríthető.
https://www.youtube.com/watch?v=dktgqC9gXuA