Biotechnológiai adagoló

Biotechnológiai adagoló: a biotechnológiai gyógyszergyártó vállalatoknak elengedhetetlen a folyamatokhoz adagolt folyadékok pontos mennyiségének ismerete a folyamatfejlesztés során. A folyadékok mennyiségének mérése és adagolása munka és költségigényes feladat, ám nem növeli a hozzáadott értéket. Egy automata rendszer használata a pontos folyadékadagolásra időt spórol meg a laboratóriumi személyzetnek, akik így több időt tudnak fordítani a valódi értéknövelő folyamatokra.

Nagy pontosságú, automata folyadékadagolás, egy gombnyomásra

A Scilog cég céljának tűzte ki a biotechnológiai folyamatok minőségének és hatásfokának növelését, az érzékelők, szűrők és egyéb folyamatelemek fejlesztésével és automatizálásával. A vállalat LabTec automatizált folyadékadagoló rendszere alkalmas akár tíz különböző – felhasználó által definiált – folyadékmennyiség pontos és ismételt adagolására, egy gombnyomással. Ezáltal nő a pontosság, ami jellemzően 1% alatti érték, amíg a technikus időt spórolhat meg, amit a folyadékmennyiség mérésre fordítana. A rendszer alapvetően térfogat alapján mér, de ha egy elektronikus mérleghez kapcsoljuk, akkor súly és súlyarány alapján is képes adagolni. A súly alapján történő adagolás nagyfokú pontosságot biztosít, amíg a súlyarány szerinti adagolás még több labormunkát spórol meg, mivel a már az edényben jelenlévő folyadék mennyisége alapján automatikusan adagol. Ezen a módon, pontos hígítások érhetőek el, anélkül, hogy akár egyik folyadékot is szükséges lenne pontosan bemérni. Ekkor az egyik anyagot egy kis pontosságú beméréssel juttatjuk az edénybe, és a megfelelő mennyiségű oldószert a rendszer automatikusan adagolja az edénybe, a felhasználó által definiált arányoknak megfelelően. Ha a rendszert a SciDoc adatgyűjtő programmal együtt használják, a LabTec képes összeállítani, megjeleníteni és dokumentálni akár 10 folyamatparamétert, amivel valós idejű információt biztosít az adagolási folyamatról.

Biotechnológiai adagoló előnyei:

  • Pontos és ismételhető automata folyadékadagolás
  • Nagymértékben csökkenti a folyadékadagolásra szánt munkaidőt
  • Pontos hígítások állíthatóak elő a segítségével
  • Számos pumpatípus áll rendelkezésre
  • 0,5 – 3700 ml/min közötti folyadékárammal
https://www.youtube.com/watch?v=u-_wgKxW4rg

Scilog, érzékelés technológiát és automatizált laboratóriumi méretű és termelő rendszereket gyárt a bio-gyógyszer-ipar számára.