Bioreaktor mintavevő szondák

Bioreaktor mintavevő szondák: a pontos, befertőződés mentes mintavétel alapvető fontosságú a bio-gyógyszergyártási folyamatokban. Akár a minta, akár a fermentor befertőződésének elkerülése érdekében szükség van speciális mintavevő szondák alkalmazására. Ezeknek az eszközöknek ellen kell állniuk a fermentorban fennálló körülményeknek, valamint képesnek kell lenniük a sejtmentes minták szállítására az analizátor berendezésekhez.

Kockázatmentes mintavétel a bioreaktor oldalsó csatlakozásán keresztül

A Flownamics FISP D-sorozatú szondái képesek steril, sejtmenetes felülúszó minták vételére a bioreaktorokból. A FISP eszközök a 25 mm-es oldalportokhoz csatlakozathatók, így illeszthetők laboratóriumi, fél-üzemi vagy üzemi-reaktorokhoz.

A FISP szonda gyakorlatilag egy 316-os anyagminőségű acél csővázból, és egy mikropórusos membránból áll.

A szondákat úgy tervezték, hogy ellenálljanak a fermentációs környezetben tapasztalható hőmérséklet- és nyomásviszonyoknak, valamint a fermentlében található vegyületeknek. Így az eszköz kiválóan használható sejtes, bakteriális, gomba, rovar, vagy alga tenyészetekhez.

A steril határnak (0.2 mikronos szűrő) köszönhetően a szonda használható média adagoló portként is.

A váz és a membrán anyagának köszönhetően az eszköz CIP-pel és SIP-pel tisztítható, illetve autoklávozható.

A szonda használata könnyen elsajátítható, és nem igényel különösebben bonyolult karbantartást.

A FISP szondát alapvetően a Flownamics Seg-Flow berendezéseihez fejlesztették, de kitűnően jól használható más eszközökkel is.

A Bioreaktor mintavevő szondák előnyei

  • Kockázatmentes mintavétel bármekkora fermentorból
  • Steril, sejtmentes mintavétel, ami kompatibilis az automatizált mintavevőkkel
  • CIP, SIP és autokláv kompatibilis
  • A minimális holttér garantálja az eszköz pontosságát és csökkenti az öblítési időt

A Flownamics cég automatizált mintavevők gyártására szakosodott, hogy kielégítse a biotechnológia folyamatos, befertőződésmentes és automatizált mintavételi igényét. Termékeik segítségével akár 8 bioreaktorból valósítható meg a minták gyűjtése, majd ezen minták továbbítása különböző elemzőkészülékek fel.