Biogáz H2S mosó

Az anaerob emésztési folyamatok során termelt nyers biogáz metán tartalma közelítőleg 60%. Ha az égetéshez alkalmassá akarjuk tenni, elsőként el kell távolítani a hidrogénszulfid tartalmát. A gázmosó a nyers biogázt biometánná alakítja, ami földgáz kiváltására alkalmazható.

Nagy teljesítményű hatékony módszer biogáz minőségjavítására egyszerűen

A Global Water & Energy cég SULFURIX™ nevű oszlopa levegőztetett szulfid mentes szennyvízzel mossa a biogázt. A biogázban lévő szulfidok feloldódnak a folyadékban és elnyelődnek a szennyvíz biomasszában. A mosóvíz mennyisége úgy van beállítva, hogy az adott hőmérséklet és pH mellett az összes H2S-t kioldja a biogázból. Minden biológiai kezelés egy bizonyos biztonsági tényezővel jár, amely biztosítja az optimális gázmosást.

Jellemzően a szulfidok 80-95%-ának eltávolítása érhető el egy H2S biogáz mosóval. Két sorba kapcsolt oszloppal 99% feletti tisztítás is megvalósítható. Ez az egyedi megoldás más lehetőségekhez képest előnyös, kiváló ötvözetét képezve az egyszerű hatékony működésnek és a nagy teljesítménynek. Ezen túl nincs szükség a közeg cseréjére vagy vegyszer adalékokra, ami segíti a költségek alacsonyan tartását.

ELŐNYEI

  • Jó minőségű gáz előállítása a biogázból a hidrogén szulfid eltávolításával
  • A kén eltávolítása megelőzi a korróziót a biogázt használó kazánokban és gázmotorokban
  • A korrózió mentes kialakítás hosszú élettartamot eredményez a kénmentesítéshez
  • Alacsony üzemelési költségek, mivel nem használ abszorbenseket és vegyszereket

Global Water & Energy is specialized in industrial wastewater treatment and waste-to-energy solutions.