Beltéri cukor siló -ATEX

Granulált és porszerű anyagok, mint cukor és liszt, feldolgozás előtti tárolásához hatékony és biztonságos célberendezésre van szükség. Gyakran a cukorőrlő vonal és a lisztkezelő gépsor részeként, a beltéri cukor siló -nak az ATEX-nek megfelelő védelmet kell nyújtaniuk a porrobbanás kockázatával szemben, ugyanakkor a töltést és ürítést vezérlő automatikus rendszer maximális rugalmasságot tesz lehetővé.

Modul rendszerű beltéri cukor siló antisztatikus üvegszálas szerkezettel és rugalmas ürítőrendszerrel

A Cepi cég SilSystem nevű siló megoldását a nagy mennyiségben használt porszerű élelmiszeripari nyersanyagok higiénikus tárolására fejlesztette ki. Különösen alkalmasak koptató hatású termékek, mint cukor tárolására és a tökéletes megoldást jelentik az édesipar, sütőipar, csokoládégyártás számára.

A szabadalmaztatott antisztatikus anyagból – egyedi üvegszálas termék – csúcstechnológiával készült silók a Cepi szabadalmaztatott egyenfeszültségű földelő rendszerével rendelkeznek. Ez rendkívül biztonságossá teszi a silókat robbanóképes porok használatánál.

A biztonságot elsődlegesen szem előtt tartó kialakítás kiterjed az ATEX által elfogadott pillangószelepek és cellás adagolók használatára.

A különböző teljesítményű ürítőszerkezetekkel felszerelhető SilSystem silókhoz valós idejű súlyellenőrzés és teljesen integrált automatika tartozik szűrő fedéllel. A silók készülhetnek vibrátoros ürítőkúppal vagy fluid ágyas ürítőrendszerrel, hogy a felhasználó termékeihez rugalmasan illeszthetők legyenek.

ELŐNYEI

  • Ellenáll a koptató hatású anyagoknak, mint a cukor
  • A biztonság legmagasabb szintje, a szabadalmaztatott antisztatikus technológiának köszönhetően
  • Könnyen integrálható automatikus rendszerekbe
  • Az ürítőrendszerek választéka a felhasználó szükségleteihez igazodik
  • Illeszkedik a Cepi szállító- és adagolórendszereihez

Cepi Spa (http://www.cepisilos.com) is an Italian company specialized on silos and dosage equipment for bakery and confectionery industry. It has patent technology for ATEX silos for for explosive materials like sugar.