Kültéri liszt siló - ATEX

A liszt, a tejpor és más por alakú nyersanyagok ömlesztett kültéri tárolása sajátos kihívásokat jelent a sütőiparban. A hagyományos siló építési technikák szennyeződéshez vezethetnek és nehézséget okoz a liszt tökéletes állapotának fenntartása a belső körülmények irányításával, ami növeli a veszteséget. Egy külön erre a célra tervezett és kivitelezett kültéri liszt siló megoldás megszünteti ezeket a gondokat, miközben az ATEX-nek megfelelő tulajdonságokkal megerősített biztonságot nyújt.

Rozsdamentes kültéri liszt siló, ömlesztett tárolására

A Cepi cég által ajánlott Globosilo-t célzottan a sütőipar, jégkrémgyártás és cukrászati ipar számára tervezték, olyan jellemzőkkel, amelyek javítják a biztonságot és a megbízhatóságot az ömlesztett porok (mint liszt, tejpor stb.) tárolása és a kültéri silókból való beszállítsa közben.

A Globosilo rozsdamentes acélból készül, körülvéve egy állvánnyal. A külső állvány egy biztonsági létra a tetőig, amely hozzáférést tesz lehetővé a beépített szűrőhöz, a kilégzőhöz és az ATRX-nek megfelelő hasadó tárcsához és robbanó nyíláshoz. További biztonsági eszközei között vannak vákuumelhárító és túlnyomás rendszerek.

A „silótoronyban” kialakítás lehetővé teszi számos ellenőrzőrendszer létrehozását, köztük szigetelés, szárítás, kondenzáció-gátlás. Ez a Globosilo-t az ideális választássá teszi liszt ömlesztett kültéri tárolására minden éghajlaton és területen.

A siló belső felülete tökéletesen sima, az egyedi hegesztési eljárásnak köszönhetően, amely nem is hagy varratnyomot a belső falon. Ez azt jelenti, hogy nincs olyan belső felületi egyenetlenség, amelyen a liszt megtapadhatna, így a veszteség teljesen elenyésző. Szemben a hagyományosan hegesztett silókkal ez a szennyeződés kockázatát is megszünteti.

Az ürítés a felhasználó meghatározása szerint történhet vibrációs ürítőkúppal vagy fluid ágy segítségével. Ez lehetővé teszi a teljes ürítést a FIFO elv szerint, a minőséget szolgálva. A Globosilo felszerelhető több utas elosztóval is, akár 8 vonal betáplálására.

ELŐNYEI

  • A varrat nélküli hegesztés nullára csökkenti a szennyezés kockázatát és a veszteséget
  • Kültéri liszt tárolásra tervezetten minden éghajlaton telepíthető
  • Megerősített, az ATEX-nek megfelelő biztonsági tulajdonságok a robbanás megelőzésére
  • Az ürítés és elosztás több változata a felhasználó meghatározott igényeihez választható

 

Cepi Spa (http://www.cepisilos.com) is an Italian company specialized on silos and dosage equipment for bakery and confectionery industry. It has patent technology for ATEX silos for for explosive materials like sugar.