Sejtkultúra-tisztító rendszer - automatizált

Automatizált sejtkultúra-tisztító rendszer: Minden sikeres, sejtkultúrák tenyésztésén alapuló folyamatnál alapvető fontosságú a hatékony betakarítás. Sajnos ez a művelet gyakran idő és munkaigényes, mivel egy kezelőnek folyamatosan közelről kell figyelnie a folyamatot, és e-szerint állítani a szűrési paramétereket. A tapasztalt szakemberek tudják, hogy a betakarítás automatizálása nagyobb fokú biztonságot, minőséget és hatékonyságot biztosít.

Beavatkozást nem igénylő, automatizált betakarítás

A Scilog cég céljának tűzte ki a biotechnológiai folyamatok minőségének és hatásfokának növelését, az érzékelők, szűrők és egyéb folyamatelemek fejlesztésével és automatizálásával. A vállalat HarvestClear elnevezésű szűrőrendszere a Scilog folyadékkezelő technológiájának és nyomásérzékelőjének a kombinációja. Ezt a berendezést nagy sejtsűrűséget előállító bioreaktorokhoz fejlesztettek ki. A rendszer három méretben áll rendelkezésre, amelyekkel az 1 – 20 liter térfogatú reaktorok kezelhetőek. A folyadékkezelő rendszer egy automatizált, laboratóriumi méretű NFF (normal flow filtration – normál áramú szűrés) rendszeren alapul, amit egy elektronikus HMI rendszerrel és egy speciális szoftverrel láttak el. Az előre telepített szoftver segítségével a felhasználható állíthatja be a szükséges limiteket és alarmokat, a biztonságos, konzisztens teljesítményhez. Így az operátornak később nem szükséges jelen lennie a folyamatnál.

A rendszer reagál a szenzor visszacsatolásra, és így szabályozni tudja a szűrő ellennyomást és az áramlási sebességet. Az eldobható nyomásérzékelő szenzor és az opcionális elektronikus mérleg, valamint a programozható perisztaltikus pumpa lehetővé teszi a bioreaktor automata NFF folyamatának megvalósítását, a beállított paraméterek által. A szűrőket gamma-sterilezett, előzetesen átmosott állapotban szállítjuk. Ha a paramétereket sikeresen beállítottuk a berendezésen, a rendszer felügyelet nélkül működtethető. Így a kezelők más feladatok elvégzésére fordíthatják a figyelmüket.

Az automatizált sejtkultúra-tisztító rendszer előnyei

  • Könnyen használható HMI rendszer, a felhasználó által definiált folyamat paraméterekkel, alarmokkal és limitekkel
  • Az eldobható nyomásérzékelő szenzorok segítségével képes a szűrési folyamat optimalizálására
  • Biztosítja a nagy sejtsűrűségű betakarítást
  • A beavatkozás nélküli futtatás lehetővé teszi, hogy a kezelő más, nagyobb hozzáadott értékkel rendelkező munkát végezzen
  • Állandó áramlási sebességű, vagy állandó nyomású üzemmódokban üzemeltethető

Scilog, érzékelés technológiát és automatizált laboratóriumi méretű és termelő rendszereket gyárt a bio-gyógyszer-ipar számára.