Automatizált on-line mintavevő rendszer

Automatizált on-line mintavevő rendszer: a tenyésztett kultúrák pontos és steril mintavételezése elengedhetetlen része a bio-gyógyszergyártás fejlesztési folyamatának. Az állandó, pontos nyomon követéshez szükség van egy megbízható, automatizált eszközre. Ennek az eszköznek képesnek kell lennie a bioreaktorból származó mintákat egy analitikai elemző berendezéshez továbbítani, a minták és a bioreaktor sterilitásának fenntartása mellett. Laboratóriumi léptékben egy költséghatékony berendezés jelentős gazdasági előnyökkel szolgálhat a felhasználó számára.

Gazdaságos, automatizált mintavevő rendszer

A Seg-Flow 1200 Automatizált Bioreaktor Mintavevő Rendszer a Seg-Flow 4800-as berendezés kistestvére. A Flownamics cég által gyártott berendezés két változatban érhető el, Seg-Flow 1200 és Seg-Flow 1200 Plus néven.

A szegmentált áramlási technológiának köszönhetően a berendezéssel kis térfogatú mintákat lehet venni a bioreaktorból. A minták származhatnak sejtes, bakteriális, gomba, vagy alga tenyészetekből, és maga a minta lehet sejteket tartalmazó, vagy sejtmentes.

A Seg-Flow 1200 kezelése intuitív, könnyen elsajátítható, az egyszer használatos folyadékvonalak összeszereléséhez nincs szükség speciális kezelői szaktudásra.

A berendezés segítségével 2 reaktorból lehet mintát venni, és ezek a minták 2 analitikai berendezésre, vagy mintagyűjtőre küldhetők. Az 1200 Plus berendezés esetén a Sample Modul kiegészítő eszközzel a mintázható reaktorok száma 4-re bővíthető.

Mindezeken túl a berendezéssel integrált folyamatszabályozás is megvalósítható, reaktoronként maximum két vezérelt perisztaltikus pumpával. Így például lehetséges at-line típusú glükóz mérés, aminek az adatait szinte azonnal lehet hasznosítani a szabályzásban.

A Seg-Flow 1200 további kiemelkedő tulajdonsága, hogy komolyabb módosítás nélkül a laboratóriumitól az üzemi méretű reaktoredényekig alkalmazható, egyedül a szenzorok méretében van különbség. A szenzorok csatlakoztatására a reaktoredényen található 12, 19 és 25 mm-es port-ok használhatók.

A mintavételhez kétféle szonda használható: a Flownamics saját fejlesztésű FISP szondája, amivel sejtmentes mintavétel valósítható meg, valamint egy merülőcső típusú szonda, amely alkalmas sejteket tartalmazó minták vételére is.

Az automatizált on-line mintavevő rendszer előnyei

  • Gazdaságos berendezés, aminek üzemeltetéséhez minimális karbantartásra és operator képzésre van szükség
  • A berendezés használható autoklávozható, vagy in-situ sterilezett eszközökhöz
  • A szegmentált áramlási technológia lehetővé teszi a befertőződés-mentes mintavételt, akár sejteket tartalmazó, akár sejtmentes mintákhoz

A Flownamics cég automatizált mintavevők gyártására szakosodott, hogy kielégítse a biotechnológia folyamatos, befertőződésmentes és automatizált mintavételi igényét. Termékeik segítségével akár 8 bioreaktorból valósítható meg a minták gyűjtése, majd ezen minták továbbítása különböző elemzőkészülékek fel.